Bedrijfsfietsen aankopen: een duurzaam plan

Wanneer je meerdere bedrijfsfietsen vanuit je eigen financiële middelen aankoopt, zijn er zeer scherpe prijzen mogelijk. Zo benut je je bedrijfsgelden op duurzame, nuttige wijze én profiteer je van mooie kortingen. Jij bepaalt waarvoor je medewerkers de fietsen kunnen gebruiken: woon-werkverkeer, poolfietsen, beide? Laten we alle voordelen eens bekijken.

Aankoop bedrijfsfietsen: hoe het werkt & wat de voordelen zijn

Bedrijfsgeld goed benutten en korting krijgen

Bedrijfsfietsen kopen Antwerpen

Wanneer je bedrijfsfietsen koopt, gebruik je de financiële middelen van je bedrijf voor het aankopen van één of meerdere fietsen die jouw medewerkers mogen gebruiken. Dit is in sommige situaties te verkiezen boven fietsleasing of een krediet, bijvoorbeeld wanneer je het geld niet nodig hebt voor andere investeringen binnen je bedrijf.

De aankoop van bedrijfsfietsen heeft 100% fiscale aftrekbaarheid. Zo kan je snel kosten maken om toch belastingvoordeel te genieten. Koopt jouw bedrijf in één keer meerdere bedrijfsfietsen via Veloplan? Dan kunnen we een interessante korting geven op elke fiets. Tot slot kan je via Veloplan een all-in pakket krijgen waarin ook verzekering, pechbijstand en onderhoud zijn opgenomen.

ⓘ Wil je ontdekken of directe aankoop voor jouw kmo een slimmere keuze is dan lease of krediet? Onze Veloplan-adviseur geeft gratis vrijblijvend advies én kan de perfecte fietsen helpen kiezen via onze huisleverancier Fietsen De Geus.

Flexibel inzetbaar & goed voor je employer branding

Bedrijfsfietsen kopen Antwerpen

Omdat bij directe aankoop de fietsen meteen eigendom zijn van jouw bedrijf, heb je grote invloed op hoe ze gebruikt kunnen worden en door wie.

Veel kmo’s die bedrijfsfietsen kopen, zetten ze in als poolfietsen. Poolfietsen kunnen ingezet worden om verplaatsingen te maken tijdens de werkuren. Binnen de stad een afspraak met een belangrijk klant? Met de poolfiets van het bedrijf kom je er sneller! Eventjes een broodje halen tijdens de middagpauze? Met de fiets geraak je gemakkelijk tot jouw favoriete zaak.

Ook voor woon-werkverkeer kunnen de fietsen ter beschikking gesteld worden. Filevrij, milieuvriendelijk bedrijfsvervoer geeft sowieso een boost aan je employer branding.

ⓘ In een fietsbeleid kan jouw bedrijf vastleggen wie de fietsen mag gebruiken, en voor welke doeleinden. Koop je fietsen via Veloplan? Dan helpen we je kosteloos met het opstellen van je fietsbeleid.

Maak je bedrijf zichtbaar op straat

Bedrijfsfiets Antwerpen

Elke bedrijfsfiets kan bij Veloplan bestickerd worden of op andere wijze worden voorzien van jouw huisstijl, bijvoorbeeld door het toevoegen van een solide bedrukte plaat tussen de stangen van het frame. Zo wordt jouw bedrijf zichtbaar op straat met elk ritje dat je collega’s maken. Geen ondernemer heeft ooit geklaagd over gratis reclame, nietwaar? Bovendien heb je op deze manier de garantie dat alle positieve associaties met fietsen optimaal afstralen op jouw bedrijf.

ⓘ Klinkt dit interessant? De Veloplan-adviseur kijkt graag met jou welke fietsen passen binnen jouw organisatie, en welke branding toe te passen is op die fietsen.

✓ Veloplan: advies & aankoop van bedrijfsfietsen in Groot-Antwerpen

Heb je een kmo in Antwerpen of omgeving? Dan is Veloplan de ideale partner voor de aankoop van jouw bedrijfsfietsen. Wij werken samen met ruim 20 fietsenmerken en zullen neutraal advies geven. We begeleiden van A tot Z, tot en met de levering van de fietsen.

Nog niet zeker of de aankoop van bedrijfsfietsen iets voor jou is? Onze Veloplan-adviseur maakt vrijblijvend samen met jou de inschatting hoeveel werknemers er van een fietsplan gebruik zouden maken. We doen een behoefteanalyse en een mobiliteitsscan. Zo kunnen we een accurate inschatting maken van de totale investering én de besparingen.

Yes, ik wil praten!

 

Bedrijfsfietsen kopen in Antwerpen? Kies uit ruim 20 merken

Als Veloplan-klant kan je kiezen uit het royale assortiment van onze huisleverancier Fietsen De Geus. Maak je selectie uit gerenommeerde A-merken zoals Riese & Müller, Urban Arrow, Brompton, Specialized, Klever en vele andere. Het gamma omvat zowel merken uit België als merken uit het buitenland.

Larry vs Harry Bullitt bakfietsen logo

Tern fietsen logo

 

 

Van elektrische fiets tot cargobike

Elk type fiets is via Veloplan door bedrijven aan te kopen. Welke modellen passen bij jouw kmo?

Deze Antwerpse kmo’s kochten bedrijfsfietsen

Seabird

Deze kmo uit Antwerpen kocht bij ons 6 bedrijfsfietsen van het oer-Belgische fietsenmerk Norta.

Seabird International Shipping is gespecialiseerd in het verlenen van uitgebreide logistieke diensten voor zuivelproducten en andere voedingsingrediënten. Begin april 2022 nam Seabird contact op met onze mobiliteitsadviseur. Drie weken later rijden de medewerkers rond met een fiets op maat, de Norta B3040. Een samengesteld fietsplan met verzekering en onderhoudspakket ontzorgt hen ook na levering van de fietsen.


 

Intervest, een Antwerpse kmo, schafte via Veloplan een Achielle-fiets in hun huisstijl aan.

Intervest is een beursgenoteerde en gereglementeerde Belgische vastgoedvennootschap die investeert in kantoorgebouwen en logistieke panden in België. Ze gaan hun Achielle gebruiken als poolfiets: alle medewerkers mogen de tweewieler gebruiken om naar afspraken te gaan. Slim, want zo staan ze nooit meer in de file én dragen ze bij aan een gezondere stad.


 

Cyclant

Cyclant kocht fietsen bij Veloplan voor hun fietsverhuurbedrijf in Antwerpen.

Cyclant verhuurt kwalitatieve fietsen en organiseert fietstochten in en rond Antwerpen. Stadsfietsen, trekkingfietsen, bakfietsen: je kan ze allemaal huren bij Cyclant in hun vestiging vlakbij het Centraal Station. Via een aankoopformule voorzien wij Cyclant van deze kwalitatieve fietsen die heel wat afstand binnen Antwerpen afleggen. Uiteraard nemen wij ook het onderhoud van deze fietsen voor onze rekening.

Ontdekken of bedrijfsfietsen kopen iets voor jou is? Spreek met ons

Logo boompje duurzaamheid
Als klant van Veloplan maak je de planeet groener. Voor elke verkochte of geleasete fiets planten wij, samen met Go Forest, een boom. Ontdek meer >