Slim extralegaal voordeel nodig? Fietslease!

Fietslease is dé kostenneutrale manier om medewerkers een fiets als extralegaal voordeel toe te kennen. De leasemaatschappij koopt de fiets aan, dus de grootste investering ligt bij hen. Maar jij wordt als werkgever wél economisch eigenaar.

Als consultant en leverancier van bedrijfsfietsen werkt Veloplan samen met 7 leasingmaatschappij. We tonen je waarom dit een win-winsituatie is voor zowel werkgever als werknemer.

Fietslease: hoe het werkt & wat de voordelen zijn

Daling belastbaar loon, dus minder bedrijfsvoorheffing en RSZ

Voordelen bedrijfsfietsen

Als werkgever kan je dankzij fietslease het belastbaar loon verlagen, waardoor je minder bedrijfsvoorheffing en RSZ betaalt. Hoe? Als bedrijf betaal je een maandelijkse vergoeding om de bedrijfsfiets te kunnen gebruiken. Deze vergoeding kan je 100% als kost inboeken en komt niet op de balans. Op basis van deze maandelijkse vergoeding kan je een brutoloonruil toepassen bij de medewerker die de fiets gebruikt. Hierdoor daalt het belastbaar loon, dus je betaalt minder bedrijfsvoorheffing en RSZ. Je kan als werkgever zelf kiezen hoeveel je van de financiering zelf draagt.

ⓘ Meer info? Bekijk deze simulatie. We maken graag een simulatie op maat van jouw bedrijf. Op basis van deze simulatie kan je als werkgever zelf kiezen tot welk waarde de werknemer een fiets kan kiezen. Neem contact op »

Voordelig fietsen dankzij brutoloonruil en voordelige aankoopprijs

Urban Arrow bedrijfsfiets leasing Antwerpen

Ook voor de werknemer is fietslease ideaal, want hij of zij kan daardoor op zijn of haar droomfiets rondrijden. Handig voor woon-werkverkeer, maar ook voor privéritjes. Ons assortiment van leasefietsen is enorm. Wil jouw werknemer wegwijs gemaakt worden? Onze Veloplan-adviseur helpt. Als werkgever laat je je collega weten welk budget er voor de fiets beschikbaar is. Via de brutoloonruil kan de werknemer heel voordelig de fiets gebruiken en heeft hij of zij zelf tot 40% voordeel wanneer de fiets na de leaseperiode wordt aangekocht. Want na de leaseperiode van 36 maanden krijgt je collega de keuze om de fiets al dan niet over te nemen. Wordt de leasefiets niet aangekocht? Dan kan jouw bedrijf gewoon een nieuwe lease aangaan.

ⓘ Wil je persoonlijke, vrijblijvende uitleg over de leasevoordelen voor werknemer en werkgever? We spreken graag met je af in een videocall of persoonlijk gesprek.

Lease = altijd een all-in pakket, inclusief verzekering en onderhoud

Fietslease onderhoud

Kies je voor fietsleasing, dan kan je rekenen op complete ontzorging. Elk leasepakket is namelijk een all-in pakket dat de fiets, accessoires, verzekering, pechbijstand én onderhoud omvat. Onderhoud en herstelling verlopen via de fietsenwinkels van onze huisleverancier, Fietsen De Geus.

Daarnaast wordt er via een fietsbeleid afgesproken wat er gebeurt bij een bepaalde situatie. Wat bij ontslag? Wat bij langdurige ziekte? Wanneer moet de fiets op onderhoud? Goede afspraken maken goede vrienden, dus Veloplan begeleidt jouw bedrijf bij het opstellen van een fietsbeleid.

✓ Veloplan: fietslease op maat in Groot-Antwerpen

Heb je een kmo in Antwerpen of omgeving? Dan is Veloplan de ideale partner voor jouw fietsleasing. Wij werken samen met 6 fietsleasemaatschappijen en zullen neutraal advies geven. We begeleiden van A tot Z, tot en met de levering van de fietsen.

Nog niet zeker of fietsleasing iets voor jou is? Onze Veloplan-adviseur maakt vrijblijvend samen met jou de inschatting hoeveel werknemers er van een fietsplan en fietslease gebruik zouden maken. Hiervoor gebruiken we een handige tool waarmee we een behoefteanalyse en een mobiliteitsscan doen. Zo kunnen we een accurate inschatting maken van de totale maandelijkse investering én de besparingen.

Yes, ik wil praten!

 

Kosten- en winstsimulatie fietsleasing

In het onderstaande voorbeeld zie je dat een fiets leasen grote financiële voordelen heeft. In deze simulatie gaan we ervan uit dat jouw werknemer 8 km van het werk woont en 3 keer per week naar het werk fietst.

Totale kosten na 3 jaar

E-bike met cataloguswaarde van € 3399:

  • Leasekosten: € ±134,92 per maand
  • Brutolooninhouding: € ±94 per maand
  • Nettolooninhouding: € ±44,81 per maand
  • (€44,81x€36) + restwaarde € 543,84 = € 2157

Totale winst na 3 jaar

Fietsvergoeding van € 0,23 per km:

  • 16 km x € 0,23 = € 3,68 per dag
  • 3 x € 3,68 = € 11,04 per week
  • 4 x € 11,04 = € 44,16 per maand
  • € 44,16 x 36 maanden = € 1589,76

ⓘ Toelichting op deze simulatie nodig? Of wil je een simulatie om maat van jouw bedrijf? Contacteer ons »

 

Waarom fietsleasing via Veloplan?

Keuze uit 7 leasemaatschappijen

20+ fietsmerken, alle fietstypes

Je eigen leasingadviseur

Lease-advies op maat

 

Fietslease met ruime keuze, van e-bike tot cargofiets

Elk type fiets kan in een fietsleaseplan worden opgenomen, dus Veloplan heeft altijd de juiste fiets voor jouw collega’s.

BEKIJK ONS FIETSAANBOD

Leasemaatschappijen waarmee Veloplan samenwerkt

Wij werken samen met meerdere leasemaatschappijen: VDW Lease, KBC Fietsleasing, Cyclis, O2O, B2Bike, Lease A Bike, Ubike, Joule en Cycle Valley. Samen met jou bekijken en berekenen we welke fietsleasemaatschappij de beste voorwaarden biedt voor jouw bedrijf.

VDW Lease fietsleasing

Joule fietsleasing

Ubike fietsleasing België Antwerpen

Cycle Valley fietsleasing

💡Veelgestelde vragen over fietsleasing

Is fietslease te combineren met autolease?

Ja, fietslease is perfect combineerbaar met autolease. Je hoeft echt niet de keuze te maken tussen één van de twee; beide zijn perfect combineerbaar. Via een mobiliteitsbudget kan je perfect samenstellen wat voor jou als werkgever mogelijk is en wat voor de werknemer het meest ideaal is.

Kan ook een eenmanszaak een fiets leasen?

Heb je een eenmanszaak en is brutoloonruil niet van toepassing? Geen probleem. Ook dan is fietsleasing mogelijk nog steeds een goede keuze voor jou en betaal je enkel de maandelijkse vergoeding voor het all-in pakket.

Kunnen fietsaccessoires worden opgenomen in de lease?

Ja, accessoires kunnen worden opgenomen in het leasecontract. Denk aan een extra accu voor een e-bike, kettingsloten of een fietsmand. Voeg je na ontvangst van de fiets zelf accessoires toe? Dan zitten deze niet in het leasecontract en zijn dus niet verzekerd tegen diefstal.

Deze Antwerpse kmo’s leasen fietsen via Veloplan

Tomorrowland

Het Belgische festival Tomorrowland heeft via Veloplan een volledig fietsplan gelanceerd: van A tot Z via fietsleasing.

De werknemers van We Are One.World (Tomorrowland) hebben via een cafetariaplan de mogelijkheid om een fiets te leasen bij Fietsen De Geus. In samenwerking met de HR-afdeling van Tomorrowland hebben wij een uitgebreid fietsplan van A tot Z gelanceerd. Door de combinatie van dit flexibel loonpakket en het feit dat de werknemers vrije keuze hebben qua type fiets rijden ondertussen heel wat medewerkers rond met hun droomfiets.


 

Stad Leest

Boekhandel Stad Leest uit Antwerpen heeft via financiële leasing een Urban Arrow cargofiets aangekocht.

In eerste instantie om tijdens de coronaperiode leveringen aan huis te doen, maar nu voor alle verplaatsingen. Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 bleef men bij Stad Leest niet bij de pakken neer zitten en begonnen zij met thuislevering. Via een financiële leasing kocht Stad Leest een Urban Arrow cargobike aan bij Veloplan en liet deze in de huisstijl bestickeren. De cargobike is ondertussen een onmisbaar vervoersmiddel geworden binnen Stad Leest.


 

Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Stedelijk Onderwijs Antwerpen schafte via leasing een aantal nieuwe longtailfietsen met aanhangers aan.

De fietsen zijn een Bergamont E-Cargoville LT Edition en de aanhangwagens zijn van Roland. Collega’s mogen de fietsen gebruiken voor woon-werkverkeer en voor privédoeleinden, zoals het naar school brengen van de eigen kinderen. Op het werk zullen de fietsen worden gebruikt voor intern transport, bijvoorbeeld door de techniekers en hun gerief.

Ontdekken of fietsleasing iets voor jou is? Spreek met onze adviseur

Logo boompje duurzaamheid
Als klant van Veloplan maak je de planeet groener. Voor elke verkochte of geleasete fiets planten wij, samen met Go Forest, een boom. Ontdek meer >