Je oude elektrische (lease)fiets is geld waard

Heb je een oude elektrische fiets die je niet meer gebruikt? Of loopt het leasecontract van je e-bike binnenkort af? Goed nieuws: onze vrienden van Upway geven er geld voor. Dit bedrag krijg je als korting op je nieuwe fietsaankoop bij Veloplan (B2B) of Fietsen De Geus (B2C).

Hoe het werkt

Upway neemt je oude e-bike over

Koop je een nieuwe fiets bij ons? Dan geeft Upway je oude elektrische e-bike een tweede leven. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Want het bedrag dat Upway voor je oude fiets geeft, trekken wij af van de aankoopprijs van je nieuwe fiets.

Elk type elektrische fiets kan ingeruild worden. Dus niet alleen gewone e-bikes, maar ook speed pedelecs, elektrische vouwfietsen, elektrische racefietsen, elektrische mountainbikes en elektrische bakfietsen.

Bereken de waarde

Tern GSD Longtail bike
Klever speed pedelec bedrijfsfiets België
Brompton plooifiets België
Bullitt bedrijfsfiets België

Upway logo

Bereken de waarde van je huidige elektrische (lease)fiets

Staat het merk van je huidige fiets niet in het lijstje van de rekentool, contacteer ons.

Ruil je fiets in

Icoon vraagteken

Ik wil mijn oude fiets inruilen – wat nu?

Wil je je oude e-bike verkopen aan Upway en het bedrag besteden aan een nieuwe fiets? Er zijn twee scenario’s mogelijk. We leggen ze hieronder uit.

Icoon checkmark vinkje

Mijn leasecontract loopt af, ik wil mijn huidige fiets niet houden, maar ik wil wél een nieuwe fiets kopen

Je leasingbedrijf zal je aanbieden om de fiets over te nemen tegen betaling van de restwaarde. Ook al wil je de fiets niet houden, dan nog kan het interessant zijn om hierop in te gaan. De restwaarde is bijvoorbeeld €1200, maar Upway betaalt je vervolgens €2000. Dit geeft je een winst van €800 die je kan uitgeven aan de aankoop van je nieuwe fiets bij Veloplan of Fietsen De Geus.

Klinkt dit goed? Doe het volgende:

  • Bereken met de bovenstaande tool hoeveel Upway voor je huidige fiets zou geven en vraag je leasingmaatschappij naar hun overnameprijs
  • Is de waarde die de Upway-tool weergeeft hoger dan de overnameprijs? Dan loont het om je fiets aan hen te verkopen en een nieuwe te kopen via Veloplan (zakelijke klanten) of Fietsen De Geus (particuliere klanten)
  • Kom met je fiets naar onze fietsenwinkels voor een definitief bod namens Upway en krijg een waardevoucher voor je nieuwe fietsaankoop

Ontdek het Veloplan-gamma

Icoon checkmark vinkje

Ik ben al 100% eigenaar van een e-bike en wil een nieuwe kopen

Heb je ooit een elektrische fiets gekocht en ben je toe aan een nieuwe? Dan neemt Upway mogelijk jouw oude fiets over. Het bedrag dat ze je betalen, krijg je als korting op je nieuwe fiets bij Veloplan of Fietsen De Geus.

Interesse? Neem dan de volgende stappen:

  • Bereken via de bovenstaande tool hoeveel Upway voor jouw oude fiets zou betalen
  • Kom met je fiets naar onze fietsenwinkels voor een definitief bod namens Upway
  • Koop je nieuwe fiets, waarbij je het bedrag dat Upway je bood als korting krijgt. Voor particuliere klanten gebeurt de aankoop direct via Fietsen De Geus, terwijl zakelijke klanten geholpen worden door Veloplan

Ontdek het Veloplan-gamma

Upway logo

Over Upway en hun mooie missie


Upway heeft een nobele missie: tweedehands elektrische fietsen een nieuw leven schenken. Dit wordt bereikt door het inkopen van gebruikte, maar nog steeds uitstekende fietsen, die vervolgens zorgvuldig worden nagekeken en onderhouden. Deze refurbished fietsen vinden vervolgens hun weg over heel de wereld.

De samenwerking tussen Veloplan en Upway is gebaseerd op een gedeelde overtuiging: fietsmobiliteit moet voor iedereen binnen handbereik liggen. Hoe meer mensen de gelegenheid krijgen om op de fiets te stappen, des te positiever de impact op zowel mens als milieu.

 

Team Upway in hun fietsmagazijn

Team Upway in hun fietsmagazijn

 

We nodigen je daarom van harte uit om je huidige e-bike mee te nemen naar onze fietsenwinkels. Namens Upway doen we je graag een aanbod, dat direct wordt verrekend als korting op een nieuwe fiets uit ons uitgebreide assortiment. Iedereen profiteert: onze planeet, je medefietsers én natuurlijk jijzelf!

Ontdek ons assortiment

Logo boompje duurzaamheid
Als klant van Veloplan maak je de planeet groener. Voor elke verkochte of geleasete fiets planten wij, samen met Go Forest, een boom. Ontdek meer >