blog

Bedrijfsfietsen uit België: uniek, milieuvriendelijker en snel leverbaar

Aska speed pedelec

Californische beauties van Specialized, Hollandse meesterstukken van Urban Arrow, Duitse hoogstandjes van Klever: als je een bedrijfsfiets kiest bij Veloplan, heb je keuze uit tientallen buitenlandse merken. Maar wist je dat we ook heel wat fietsenmerken uit België in ons aanbod hebben? Deze hebben enkele opmerkelijke voordelen, wat voor veel van onze klanten reden is om zo’n lokaal product te kiezen.

 

Waarom een in België gemaakte bedrijfsfiets kiezen?

Er zijn drie duidelijke redenen om een bedrijfsfiets van Belgische makelij te kiezen:

  1. Uniek van karakter: Of je nu gecharmeerd bent van de vintage stijl van Achielle of juist van de futuristische looks van Åska: het is overduidelijk dat Belgische merken een uniek karakter hebben. Ze hebben niet als doel om Jan en alleman te plezieren, maar proberen zich juist te onderscheiden. Dat doen ze met opvallende designs die zeer specifieke doelgroepen aanspreken. Dapper, vinden wij!
  2. Milieuvriendelijker geproduceerd: We willen niet beweren dat buitenlandse merken een onverantwoord productieproces hebben, zeker niet! Wél is het overduidelijk dat een in België gemaakte bedrijfsfiets minder ver vervoerd hoeft te worden, wat minder impact op het milieu betekent.
  3. Snel leverbaar: Meerdere Belgische fietsenmerken kunnen opvallend snel leveren. En dat ondanks de enorme populariteit van fietsen op dit moment! Achielle garandeert nog steeds een levertijd van slechts 8 weken op al hun op maat gemaakte, met de hand gebouwde retrofietsen. En van het oerdegelijke Norta hebben we zelfs standaard een flinke hoeveelheid fietsen in stock, zodat je nog geen week hoeft te wachten op je nieuwe fiets.

Klinkt goed, nietwaar? Laten we eens kijken welke Belgische fietsenmerken je in het assortiment van Veloplan vindt.

 

4 Belgische fietsenmerken

Achielle

Achielle vintage retro bedrijfsfiets België

In het kleine dorp Egem in West-Vlaanderen broeit iets onverwachts moois. Het is op deze onwaarschijnlijke plek dat de oogstrelende retrofietsen van Achielle worden gebouwd. En dat gebeurt niet in een groot megacomplex aan lopende banden en met robotten, oh nee! Achielle is een kleinschalig atelier waar vakmensen al sinds 1946 met de hand (en met liefde) hun tweewielers bouwen.

Wat extra bijzonder is, is dat al hun stadsfietsen op maat gemaakt wordt. Als klant kan je zelf bepalen hoe jouw Achielle eruit komt te zien: van kleur tot stuur, van zadel tot spatbord. Geen twee Achielles zijn daarom hetzelfde. Dit Belgische merk is dan ook geliefd bij fietsers die van een eigenzinnige look houden en geen genoegen nemen met lopendebandwerk.

Lees meer over Achielle

 

Norta

Bedrijfsfiets België

Norta, de fietstrots van de provincie Antwerpen! Dit merk uit Olen bouwt al 90 jaar toppers van fietsen. Denk daardoor echter niet dat dit merk ouderwets en achterhaald is, want het tegendeel is waar. Norta is namelijk in België een van de best verkopende merken van e-bikes en speed pedelecs. Zelfs hun relatief nieuwe Norta longtail bike is al buitengewoon populair. Een reden hiervoor is de keuzes die ze maken op het vlak van onderdelen. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld uitsluitend elektronica van Bosch, verreweg het beste merk voor e-bikemotoren en -batterijen.

Wat bovendien opvalt aan Norta, is hun prijs-kwaliteitverhouding. Norta geeft simpelweg veel fiets voor minder geld dan menige concurrent. Betaal je bijvoorbeeld € 3300 voor een elektrische fiets bij Norta, dan zou je € 300 tot € 500 meer betalen voor een soortgelijke configuratie bij een ander merk.

Lees meer over Norta

 

Åska

Aska speed pedelec bedrijfsfiets België

Åska is een nieuw fietsenmerk dat zijn oorsprong zag in ons eigen landje. Hun specialisatie is de speed pedelec. Åska werd opgericht door Filip Dehing. Als fervente fietser en ingenieur had hij al jaren een passie voor e-mobiliteit. Daarom besloot hij zijn inzichten uit de auto-industrie, machinebouw en productontwikkeling toe te passen in de fietswereld. Het resultaat was Åska, een speed pedelec die tegen een stootje kan.

Dat ’tegen een stootje kunnen’ bedoelen we letterlijk, want met deze fietsen kan je zelfs over onverharde paden gaan. Dit is een unicum in de fietsenbranche en het maakt deze fiets net iets opwindender dan andere high-speedfietsen. ‘Een Åska is écht fun’ was niet voor niets een van de conclusies uit een Åska-testrapport.

Lees meer over Åska

 

Ridley

Ridley Kanzo Fast gravelbike

Belgen weten hoe je moet koersen. Het is dan ook geen verrassing dat een van de beste merken van racefietsen en gravelbikes van eigen bodem komt. Ridley test hun fietsen in een eigen windtunnel én op de lastigste Belgische wegen. Daarnaast heeft Ridley talloze andere pluspunten, waaronder de Ridley-configurator. Met deze online tool stel tot in het kleinste detail je eigen droomfiets samen. En in hun eigen lakkerij kan je fiets tegen een kleine meerprijs in je favoriete kleuren gelakt worden.

Ga je graag offroad? Ridley is een ervaren gravelpionier. Dit merk erkende als een van de eerste fabrikanten de voordelen van gravelbikes, waardoor ze intussen drie volledig unieke types gravelbike in het assortiment hebben.

Lees meer over Ridley

 

Doe dit als je interesse hebt

Kan zo’n opvallende, duurzame Belgische fiets jou bekoren? Neem dan de volgende stappen om er één als bedrijfsfiets te krijgen:

  • Als werkgever: Wil je als werkgever een Belgische bedrijfsfiets aanschaffen voor jezelf of voor een werknemer? Bekijk dan onze drie financieringsopties: fietsleasing, fietskrediet en directe aankoop. We nodigen je uit om vrijblijvend contact op te nemen om de opties te bespreken. Maak een afspraak >
  • Als werknemer: Heeft jouw werkgever al een fietsplan opgestart? Informeer dan bij je leidinggevende welke stappen je moet ondernemen om een fiets aan te vragen. Heeft je werkgever nog geen fietsplan? Maak gebruik van onze tip tool, dan sturen we je leidinggevende de nodige informatie op. Gebruik de tip tool >

We wensen je alvast een fijne fietstocht op je Belgische kwaliteitsfiets.

Ontdek alle fietsenmerken