blog

Schotense burgemeester De Veuster opende vijfde filiaal van Veloplan

Nieuwe fietsenwinkel Schoten

De Schotense burgemeester Maarten De Veuster opende op 26 mei 2023 de grootste fietsenwinkel van Noord-Antwerpen openen. Dit vijfde filiaal van Veloplan en ons moederbedrijf Fietsen De Geus toont op 1000 m² een gevarieerd gamma nieuwe fietsen. Deze worden afgemonteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Het belang van fietsmobiliteit

De burgemeester bevestigde met zijn ceremonie het belang van fietsmobiliteit voor de gemeente Schoten. Dit sluit aan bij de missie van Veloplan en van Fietsen De Geus om zo veel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Fietsen De Geus Schoten is daarom door zowel de burgemeester als Fietsen De Geus met gepaste trots geopend voor alle inwoners van Schoten en de omringende gemeenten.

Hoe werkt Veloplan?

 

Michel Obourdin

 

Bakfietspionier in Schoten

Fietsen De Geus Schoten is ingetrokken in het pand van de Bak-Fiets-Kar Specialist. Deze winkel pionierde in de regio vanaf 2004 met de verkoop van bakfietsen en fietskarren. Dit gebeurde nadat oprichters Michel Obourdin en Ellen Van Look geen geschikte fiets konden vinden voor hun gehandicapte dochter.

Vorig jaar zochten Michel en Ellen een waardige overnemer nadat bij Ellen borstkanker werd vastgesteld. Deze overnamekandidaat vonden ze in Fietsen De Geus en Veloplan. “Ook bij hen draait alles om goede producten, eerlijk advies en degelijke service,” verklaren ze. “Daarom sluiten wij ons bij hen aan. En wij blijven, net als de rest van het bestaande team, gewoon meewerken in de winkel.”

Het Veloplan-verhaal

 

Thomas Vanderhoydonck

 

Kmo van het jaar

Thomas Vanderhoydonck, eigenaar van Veloplan en Fietsen De Geus, zegt over de opening: “We zijn er bijzonder fier op om naar Schoten te komen. Door voort te bouwen op het mooie werk van Ellen en Michel verankeren we ons direct stevig in de gemeente.”

Fietsen De Geus en Veloplan werden in 2022 door Unizo verkozen tot kmo van het jaar van de provincie Antwerpen. De winkels hebben gezamenlijk 45 werknemers en verkopen meer dan 20 fietsenmerken, waaronder bekende namen als Urban Arrow, Riese und Müller en Koga. Het gamma omvat onder andere cargofietsen, speed pedelecs, e-bikes, stadsfietsen en allerhande accessoires. In Schoten zal bovendien onder de naam De Geus Dert13n een volledige vleugel gewijd worden aan race- en gravelfietsen en mountainbikes.

Al onze fietsenmerken

 

Nieuwe fietsenwinkel Schoten

 

Kmo’s in Schoten en omgeving, laat je horen

Heb je een eenmanszaak of kmo in Schoten of een buurgemeente? Veloplan begeleid je van A tot Z bij de duurzame overstap naar de fiets. We bekijken welke fietstypes en -merken passen bij jou en je werknemers en welke financieringsopties de beste voorwaarden bieden. Tot slot leveren we via onze huisleverancier Fietsen De Geus de fietsen. Oerdegelijke naservice qua onderhoud en herstellingen is gegarandeerd.

Bezoek nu onze nieuwe winkel in Schoten om het assortiment met eigen ogen te zien. Wil je praten met Veloplan? Plan een gratis en vrijblijvend gesprek in op onze agenda.

Plan een gesprek in