blog

Veloplan en Fietsen De Geus door Unizo uitgeroepen tot ‘kmo van het jaar 2022’

Unizo kmo van het jaar 2022 Antwerpen

Al in oktober schreven we trots dat Fietsen De Geus, het moederbedrijf van Veloplan, is genomineerd als ‘kmo van het jaar 2022’ door Unizo. Daarmee had de ondernemersorganisatie ons in de top 3 van kleine en middelgrote bedrijven geplaatst van de provincie Antwerpen. Inmiddels kunnen we met nog grotere fierheid melden dat we op 9 november de felbegeerde award hebben gewonnen.

 

Duurzaam ondernemen zonder greenwashing

Een expertenjury van Unizo en haar partners beoordeelde alle kandidaten op belangrijke ondernemersthema’s. Denk daarbij aan financieel beleid, innovatie, personeelsbeleid, energie & milieu, ondernemingszin en marketing & communicatie. Vanwege de ontwikkelingen van de laatste jaren keek de jury deze keer ook hoe de kandidaten omgingen met de coronacrisis.

Onze fietsenwinkels bleken op vrijwel alle vlakken hoog te scoren. Toeval is dat echter niet. Er zijn enkele projecten waar wij in het bijzonder trots op zijn:

  • De Geus Plus: via dit project krijgen jaarlijks tientallen jongeren en nieuwkomers met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding tot fietsenmaker.
  • Go Forest: met onze donaties plant Go Forest jaarlijks honderden bomen in binnen- en buitenland.
  • TEJO Jongerenhuizen: wij ondersteunen het Antwerpse TEJO-huis, waar jongeren terecht kunnen voor gratis psychologische begeleiding.

Bij Veloplan en Fietsen De Geus zetten we in op bewezen duurzaam ondernemen: concrete, aantoonbare acties met bewezen resultaat voor mens en milieu. Greenwashing, daar doen wij niet aan mee. Dit is een van onze sterktes die de expertenjury van Unizo wist te waarderen.

 

Thomas Vanderhoydonck kmo van het jaar 2022

Thomas Vanderhoydonck (midden), zaakvoerder van Fietsen De Geus en Veloplan, met Carl Van Dyck (rechts), directeur van Unizo

 

Dankwoord aan onze klanten

We willen een enorme merci uitspreken richting de fietsers die Fietsen De Geus sinds oprichtingsjaar 1984 hebben gesteund. Daarnaast willen we ook de klanten van Veloplan danken. Want hoewel onze B2B-afdeling pas sinds 2022 bestaat, hebben we in het eerste half jaar al 489 Antwerpenaren op de bedrijfsfiets geholpen.

Overigens maken we als winnaar van de Antwerpse kmo-award automatisch kans op de allergrootste eer die Unizo jaarlijks geeft: kmo van het jaar van gans Vlaanderen. Deze prijs wordt in december uitgereikt. Wil je weten of we ook deze eretitel in de wacht zullen slepen? We houden je op de hoogte via LinkedIn.