blog

Een elektrische bakfiets als bedrijfsfiets: topidee voor pendelaars met kinderen

Bakfiets bedrijfsfiets lease

Ja, alle fietstypes zijn geschikt als bedrijfsfiets. Maar wist je dat vooral elektrische bakfietsen een opmars maken als fiets van de zaak? Deze twee- en driewielers worden door pendelaars in heel België gekozen vanwege de geschiktheid als gezinsfiets. Maar wat maakt een elektrische bakfiets zo perfect voor pendelaars met kinderen?

 

1. Op elektrische bakfietsen moet je niet hard trappen

Elektrische bakfietsen hebben (zoals je al kan raden) een elektrische motor. Deze geeft trapondersteuning. Zo hoef je nauwelijks te trappen om toch vlot vooruit te komen.

Met een bakfiets vol kinderen of boodschappen is het bijzonder aangenaam om die trapondersteuning te hebben. Een bakfiets kan namelijk flink wat gewicht hebben. Dat zware trappen wordt je tegenwoordig echter volledig bespaard, waardoor je zonder een druppeltje zweet op je bestemming aankomt.

 

Elektrische bakfiets bedrijfsfiets

Deze Urban Arrow heeft een elektrische Bosch-motor en een Bosch-batterij

 

2. Met een elektrische bakfiets ben je snel op je werk

Wanneer je regelmatig (zo niet dagelijks) naar je werkplek moet fietsen, is het fijn dat je snel op je bestemming aankomt. Daarom is het goed dat elektrische bakfietsen maar liefst 25 kilometer per uur halen. Dat is ruim 10 kilometer per uur meer dan wat de gemiddelde persoon op een niet-elektrische fiets haalt. En dat alles zonder enige moeite!

Dankzij een elektrische bakfiets houd je dus meer tijd over voor je werk. En als je terug fietst naar huis, zorgt de trapondersteuning ervoor dat je sneller bij je gezin bent. Elektrische bakfietsen passen om deze reden perfect bij mensen die efficiëntie hoog in het vaandel dragen.

 

elektrische bakfiets

Zelfs van buiten de stad ben je op een Riese & Müller elektrische bakfiets snel op je bestemming

 

3. Er passen meerdere kinderen en veel boodschappen in

Je elektrische bakfiets is méér dan alleen een vervoermiddel voor je woon-werkverkeer; het is ook het ideale transportmiddel voor je kinderen en de boodschappen.

Feit: in een bakfiets passen met gemak twee kindjes en/of heel veel boodschappen. Sommige merken, zoals Urban Arrow, hebben zelfs een extra ruime bak, waarin je twee kindjes én een kinderzitje kan plaatsen.

Kinderen naar school brengen? Of die bengels ophalen van de sportclub? Even rap naar de supermarkt voor een boodschap? Voortaan doe je het gewoon met je bakfiets.

 

Bakfietsen bedrijfsfietsen

De droomtaxi van elk kind: een Lovens elektrische bakfiets

 

4. Kinderen vinden elektrische bakfietsen fantastisch én het is educatief

Waarom naar een pretpark gaan als je ermee kan rondfietsen? Geen zeurende kinderen in een gesloten metalen cocon genaamd ‘de auto’, maar kinderen die in direct contact staan met hun omgeving. Die de buitenlucht ervaren. Kinderen vinden het fantastisch om in een elektrische bakfiets rondgereden te worden.

Je vormt bovendien kinderen die leren om met de verschillende weeromstandigheden te leven. Tegelijkertijd krijg je kinderen die opgroeien met milieuvriendelijk vervoer. Die het normaal vinden dat je de fiets neemt voor kortere afstanden. België is een land waar veel decennia lang voor zelfs de kortste afstanden de wagen werd genomen. Even naar de bakker 1 kilometer verderop? De bezineslurpende koets bracht je erheen. Leer jouw kinderen daarom dat er gezondere, betere vervoermiddelen bestaan.

Dé manier om hen dit te leren is ook de eenvoudigste: door samen met hen de elektrische bakfiets te ervaren.

 

Urban Arrow Antwerpen lease

Fun en educatief: je kind op laten groeien met de bakfiets is een goed idee

 

5. Ook elektrische bakfietsen kunnen geleaset worden

Wil je een elektrische bakfiets in een fietslease steken? Dat kan perfect, mits het leasebudget voldoende is. Net als bijvoorbeeld e-bikes, speed pedelecs en vouwfietsen kan ook een elektrische bakfiets in een leaseplan zitten. Het voordeel is duidelijk: je kan bedrijfsfietsen aanschaffen zonder investeringsbedrag én je hebt geen zorgen over onderhoud en herstellingen.

Daarnaast kan je ook rekenen op de volgende voordelen:

  • Vrijgesteld van belasting op voordeel aller aard
  • Fiscaal interessant voor zowel werkgever als werknemer door de bruto-loonruil
  • Interessante fietsvergoeding tot € 0,25/km
  • All-in pakket: regel jij je fietslease via Veloplan, dan zijn ook onderhoud, bijstand, verzekeringen, enzovoort inbegrepen

 

 

goede merken van elektrische bakfietsen

Anno nu is de keuze enorm op het vlak van elektrische bakfietsen. Enkele van de allerbeste merken vind je in het aanbod van Veloplan:

Wil je een elektrische bakfiets aanschaffen als bedrijfsfiets (met lease, directe aankoop of investeringskrediet)? Zowel werkgevers als werknemer helpen we met plezier verder: