blog

Zijn eigenlijk alle fietstypes geschikt als bedrijfsfietsen?

Fietstypes bedrijfsfietsen

Wanneer je je als kmo begint te oriënteren voor bedrijfsfietsen, zullen er op een gegeven moment knopen moeten worden doorgehakt: welke fietstypes koop of lease je, welke merken, welke modellen? Nu is het zo dat via Veloplan elk type fiets aangekocht kan worden als bedrijfsfiets: e-bikes, speed pedelecs, reisfietsen, noem maar op. Regelmatig stelt men ons echter de vraag: ‘Is eigenlijk ieder fietstype wel even geschikt als bedrijfsfiets?’ Die vraag willen we vandaag voor al onze lezers beantwoorden.

 

Alle fietstypes van bedrijfsfietsen op een rij

Laten we bij het begin beginnen en kijken welke fietstypes zoal aangekocht kunnen worden als bedrijfsfiets via Veloplans huisleverancier Fietsen De Geus:

De grote variatie in types valt direct op: van de driewielige cargobike tot de bescheiden stadsfiets en van de razendsnelle speed pedelec tot de avontuurlijke reisfiets. Maar waarom zouden sommige fietstypes beter geschikt zijn als bedrijfsfiets? Dat is wat we willen weten.

 

Fietstypes bedrijfsfietsen

Via Veloplan is zelfs de trendy Urban Arrow cargobike als bedrijfsfiets te koop

 

Alles hangt af van de leefstijl van de fietser

Het hoofddoel van een bedrijfsfiets is duidelijk: je medewerker moet het rijwiel gebruiken als vervoermiddel om op het werk te geraken.

Maar een bedrijfsfiets moet ook nuttig zijn in andere situaties. Net als een bedrijfsauto zal je medewerker de bedrijfsfiets immers ook willen gebruiken voor privédoeleinden. En dat is geen onredelijke wens, vinden wij.

Wanneer Veloplan een mobiliteitsplan opstelt voor een bedrijf zoals dat van jou, kijken we daarom goed naar de leefstijl van elke individuele medewerker. Heeft iemand kinderen en moeten die naar school gebracht worden met de fiets? Dan is een bakfiets of een longtailfiets een prima keuze. Wil een persoon de fiets in de weekenden gebruiken voor sportieve tochten? Dan is er niets mis mee om een racefiets of gravelbike te kiezen als bedrijfsfiets. Is je teamlid van plan om in zijn vrije tijd op reis te gaan met de fiets? Neem een robuuste trekkingfiets van Santos of een reisfiets van Koga!

De leefstijl van de fietser is bepalend voor de fietskeuze. Anything goes, wat ons betreft.

 

Norta longtail

Zelfs de Norta Longtail is perfect als bedrijfsfiets te kiezen, en je hebt er buiten werkuren ook profijt van!

 

Ja, élke fiets is geschikt als bedrijfsfiets

Wanneer je bedrijfsfietsen aankoopt of leaset voor je medewerkers stel je van tevoren een maximum budget op. Het geld groeit immers niet aan de muren van je bedrijfspand.

We snappen het daarom dat je bepaalde duurdere fietstypes en -modellen niet kan overwegen. Maar wat als toevallig die duurdere fiets de droomfiets is van je medewerker? Zeg niet direct nee, want je kan bijvoorbeeld aan je medewerker aanbieden dat hij of zij een bepaald deel van de aankoopprijs bijlegt. Op die manier blijf jij binnen je budget en kan je medewerker tóch op die ene perfecte fiets rijden.

Benieuwd naar alle mogelijkheden voor het financieren, leasen of kopen van bedrijfsfietsen? De Veloplan-adviseur neemt graag alle details door in een vrijblijvend gesprek.

Boek een gratis afspraak