blog

Back to work: de 7 onderschatte voordelen van fietsen naar het werk

Dutch ID Flow

Geen verkeersopstoppingen, geen stress om een parkeerplek te vinden: alleen jij, je fiets en een rustige start van de dag. Klinkt goed, nietwaar? Nog even en het zomerverlof is voorbij. Fiets je nog niet naar het werk, dan nodigen we je uit om nu de 7 onderschatte voordelen hiervan te ontdekken.

 

Waarom nemen mensen de fiets naar het werk?

Fietsen naar het werk is niet alleen een manier om je dag energiek te beginnen, maar het biedt ook talloze andere voordelen voor zowel jou als je werkgever.

1. Een gezonde start van de dag

We weten allemaal dat lichaamsbeweging essentieel is voor onze gezondheid. Fietsen naar het werk is een uitstekende manier om wat beweging in je dagelijkse routine te krijgen zonder extra tijd te hoeven vrijmaken voor de fitnessclub. Een fietstocht van slechts enkele kilometers kan je hartslag verhogen, je spieren versterken en je algehele conditie verbeteren – zelfs op een e-bike of speed pedelec. Bovendien zal de toename van endorfines (de zogenaamde “gelukshormonen”) je humeur positief beïnvloeden en je energie geven om de werkdag te starten.

Muli Muskel

Neem je de fiets naar het werk, zoals deze Muli, dan investeer je in je gezondheid

2. Milieuvriendelijk vervoer

Als Antwerpenaren begrijpen we het belang van duurzaamheid. Kijk immers rond het spitsuur naar de ongezonde verkeerschaos op de Ring en je ziet het tegenovergestelde van duurzaamheid. Fietsen naar het werk is daarentegen een van de meest milieuvriendelijke vormen van vervoer. Het vermindert de CO2-uitstoot en draagt bij aan een schonere lucht en een gezondere omgeving voor iedereen. Door te kiezen voor bedrijfsfietsen van Veloplan, draag je bij aan de inspanningen om de ecologische voetafdruk te verminderen en een positieve impact te hebben op het milieu.

Riese und Müller e-bikes leasing Antwerpen

(Elektrische) fietsen zoals die van Riese & Müller zijn het schoolvoorbeeld van milieuvriendelijk vervoer

3. Minder stress en betere focus

Verkeersopstoppingen, vertragingen en parkeerproblemen kunnen je ochtendhumeur flink verpesten voordat je zelfs nog maar op je werk bent. Fietsen biedt je de mogelijkheid om deze stressfactoren te vermijden en je ochtendroutine in eigen hand te nemen. Je komt aan op je werkplek met een heldere geest en een frisse kijk op de dag. Bovendien toont onderzoek aan dat fysieke activiteit, zoals fietsen, je concentratie en productiviteit gedurende de dag kan verbeteren.

Fietsleasing bedrijfsfiets kmo Antwerpen

Productiever zijn tijdens je werkdag: fietsers bereiken het op vanzelfsprekende wijze

4. Besparing op kosten

Naast het feit dat je de files en parkeertarieven vermijdt, biedt fietsen naar het werk ook financiële voordelen. Je bespaart geld op brandstof, parkeerkosten en het onderhoud van je auto. Veloplan maakt het nog makkelijker door flexibele leaseopties voor bedrijfsfietsen aan te bieden. Je kunt een kwaliteitsfiets leasen tegen een aantrekkelijk tarief en tegelijkertijd je persoonlijke en zakelijke uitgaven verminderen. Ook voor werkgevers biedt leasing voordelen, want je kunt er loonkosten mee omlaag brengen zonder dat het nadelen heeft voor de werknemer.

bedrijfsfietsen aankoop Antwerpen

Antwerpse kmo’s, waaronder Seabird International Shipping en honderden andere, besparen op hun kosten dankzij bedrijfsfietsen

5. Bevordering van een actieve levensstijl

Wanneer je regelmatig fietst naar het werk, maak je fietsen een integraal onderdeel van je dagelijkse routine. Dit kan de aanzet zijn tot het aannemen van een actievere levensstijl in het algemeen. Fietsen is niet alleen een handige manier om naar het werk te gaan, maar ook een leuke en gezonde bezigheid die je uitnodigt om in de weekenden meer tijd in de buitenlucht door te brengen.

Winther Cargoo

Meer tijd buiten doorbrengen, ook in het weekend: met een Winther of een andere fiets bereik je het moeiteloos

6. Een sociale en gemeenschapsgerichte ervaring

Fietsen naar het werk kan ook een sociale dimensie toevoegen aan je dag. Je kunt samen met collega’s of vrienden fietsen, wat zorgt voor een gezellige en interactieve start van de dag. Bovendien draagt de zichtbaarheid van fietsende werknemers bij aan het creëren van een gemeenschapsgevoel en het promoten van duurzaam vervoer binnen je bedrijf.

Bedrijfsfietsen kopen op krediet Antwerpen

Samen naar het werk fietsen biedt ongekende mogelijkheden om te connecteren met je collega’s

7. Je bespaart kostbare tijd

Voor veel afstanden en routes is de fiets een tijdbesparend vervoersmiddel – zeker als je een tweewieler kiest met trapondersteuning. Ga je nu nog op een reguliere fiets naar het werk en doe je daar dertig minuten over? Op een e-bike of speed pedelec duurt deze rit respectievelijk tien of vijftien minuten korter. Dat betekent dat je ’s morgens langer kunt slapen en dat je ‘s middags eerder thuis bent. Reis je normaal met het openbaar vervoer of met de auto? Zelfs dan kan je met de fiets tijd besparen. Vaststaan in de file, een parkeerplek zoeken of vertraging van de tram behoren tot het verleden als je kiest voor de elektrische fiets.

Fietsenwinkel B2B Antwerpen

In de toonzalen van Veloplan in en rond Antwerpen vind jij je droomfiets

 

Fiets ook jij binnenkort naar het werk?

Veloplan moedigt je aan om de voordelen van fietsen naar het werk te ervaren. Met onze expertise op het gebied van bedrijfsfietsen in Antwerpen, kunnen we je helpen bij het kiezen van de juiste fiets die past bij je behoeften en stijl. Laten we samen streven naar een gezondere, duurzamere en meer energieke manier om naar het werk te gaan. Stap op je fiets, voel de wind in je gezicht en geniet van je terugkeer naar het werk met Veloplan.

Voor werkgevers   Voor werknemers