blog

Dit is waarom pendelaars steeds vaker volledig geveerde high-speed fietsen kiezen

Aska speed pedelec bedrijfsfiets België

Het zal geen nieuws voor je zijn dat pendelaars dankzij high-speed fietsen langere woon-werkafstanden kunnen afleggen. Op zo’n tweewieler behaal je immers snelheden tot maar liefst 45 km per uur. Wat je echter misschien nog niet weet, is dat een lange dagelijkse fietsrit niet per se oncomfortabel hoeft te zijn. Dit is te danken aan de volledige vering (full suspension) die je in steeds meer snelle e-bikes aantreft.

 

5 voordelen van full suspension in je fiets

Åska, de snel groeiende fabrikant van speed pedelecs, noemt in hun laatste blog 5 voordelen van volledige vering in een high-speed fiets.

1. Het is comfortabeler

De Belgische wegen en fietspaden zijn helaas niet 100% perfect. Een hobbel of put in de weg komt daarom regelmatig voor. Op een niet-geveerde fiets voel je al deze oneffenheden in het wegdek. Welnu, met een volledig geveerde fiets wordt het ongemak van deze onaangename obstakels geabsorbeerd – zelfs als je 45 km per uur rijdt. Je komt daardoor ontspannen op je werk aan.

2. Je hebt meer controle

Slechte fietspaden, putdeksels, stoepranden, putten, kasseien en gravel dragen allemaal bij aan verminderde controle op je fiets. Tel daarbij op dat autoverkeer je links en rechts voorbij raast en je hebt een recept voor ongelukken. Om deze reden is het belangrijk dat fietspendelaars een tweewieler kiezen die een hoge mate van controle mogelijk maakt. Full suspension helpt hierbij. Deze techniek garandeert namelijk dat beide wielen altijd het wegdek aanraken.

3. Je kan sneller fietsen

Wanneer je fietsrit comfortabel is en je altijd goede controle hebt, voel je je zeker genoeg om op elk type weg en zelfs in bochten een hoge snelheid aan te houden. Volledige vering maakt het mogelijk. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je rap op je bestemming wilt aankomen.

4. Het is minder vermoeiend

Langdurig op de fiets zitten kan vermoeiend zijn. Dat weet iedere fietspendelaar die dagelijks 10 km of meer per enkele reis moet afleggen. Ook nu biedt full suspension uitkomst. Je hebt een soepele en comfortabele rit die geen aanslag is op je lichamelijke en mentale gesteldheid.

5. Het is veiliger

Iedere fietser begrijpt dat een goede controle en een soepeler rijgedrag ervoor zorgen dat je minder snel een ongeluk krijgt. Ook daarom kiezen steeds meer pendelaars een high-speed fiets met volledige vering.

 

Riese und Müller speed pedelec leasing

Een full suspension Riese und Müller speed pedelec van het model Superdelite

 

Voorbeelden van volledig geveerde high-speed fietsen

Zoek je een snelle e-bike die volledig geveerd is? In het gamma van Veloplan, de aanbieder van bedrijfsfietsen, vind je meerdere modellen die aan je eisen voldoen:

Goed om te weten: als klant van Veloplan kan je kiezen uit het volledige gamma van Fietsen De Geus. Hun assortiment omvat vele honderden modellen, waaronder speed pedelecs, bakfietsen, e-bikes en reisfietsen.

Bekijk het hele fietsgamma

 

Aska speed pedelec leasing

De Åska speed pedelec met volledige vering

 

Een full-suspension high-speed fiets aanschaffen

Snelle e-bikes bieden veel comfort, een hoge mate van controle, een royale snelheid, minder vermoeidheid en grote veiligheid. Heb je een eenmanszaak of kmo in Groot-Antwerpen en wil je voor jou en/of je team fietsen aanschaffen? In een fietsplan van Veloplan zijn meerdere aankoopopties mogelijk:

Op deze pagina leggen we uit wat Veloplan doet voor je. Klinkt dat interessant? In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek maakt onze mobiliteitsadviseur berekeningen op maat van jouw bedrijf.

Maak online een afspraak