blog

Een fietslease-expert vertelt: dit zijn 5 goede merken voor leasing

Riese & Müller fietsleasing Antwerpen

Wil je als werknemer of werkgever een bedrijfsfiets leasen? Dan zijn je eisen hoog wat betreft de kwaliteit van de fiets. Je verwacht bovendien dat de aanschafprijs in verhouding is tot de kwaliteit. We vroegen onze fietslease-expert Kevin Eeckhout om de 5 merken te presenteren die wat hem betreft zeer goed zijn voor leasing.

 

Bedrijfsfietsen: de 5 beste leasemerken

Dit zijn volgens de Antwerpse leasingspecialist Kevin 5 goede fietsenmerken voor leasing:

 1. Riese & Müller
 2. Urban Arrow
 3. Brompton
 4. Norta
 5. Klever

 

1. Riese & Müller

Riese & Müller Antwerpen fietslease

De e-bikes van het Duitse fietsenmerk Riese & Müller bieden alles wat je nodig hebt als pendelaar: een extreem solide frame van aluminium, zeer dikke en slijtvaste banden, én een stabiele Bosch-middenmotor. Niet voor niets kiezen fietsleasers in heel België voor Riese & Müller. En niet voor niets staat het merk op plek 1 in onze top 5.

Over Riese & Müller

Riese & Müller werd in begin jaren negentig opgericht door Markus Riese en Heiko Müller, twee bevriende ingenieurs met een passie voor fietsmobiliteit. Al binnen enkele jaren kreeg het jonge merk binnen Duitsland een topreputatie, die zich rap ook in België verspreidde:

 • Alleen A-klasse materialen en onderdelen. De fietsen (zelfs de kleinste onderdelen) zijn gemaakt van lichte, veilige en comfortabele materialen. Onderdelen als traploze naafversnelling en hydraulische schijfremmen zijn standaard.
 • Altijd een Bosch-middenmotor. Elke Riese & Müller is uitgevoerd met een krachtige Bosch-middenmotor die meer kracht geeft en langer meegaat dan zijn concurrenten.
 • Altijd elegant, tijdloos design. De e-bikes zijn onweerstaanbaar mooi. Dit is misschien niet het belangrijkste aspect van een leasefiets, maar het mag zeker meetellen in het oordeel.

Goed om te weten

Elk model van Riese & Müller is verkrijgbaar als e-bike (maximum snelheid 25 km/u) en als speed pedelec (maximum snelheid 45 km/u). Moet jij of je werknemer dagelijks meer dan 10 kilometer per enkele reis afleggen? Dan is een speed pedelec zeker het overwegen waard.

Riese & Müller leasen in Antwerpen

Interesse in een Riese & Müller e-bike of speed pedelec voor leasing? Via onze huisleverancier Fietsen De Geus kan Veloplan elk model van Riese & Müller bestellen.

Ontdek alle fietsen van Riese & Müller

 

2. Urban Arrow

Urban Arrow Antwerpen lease

Een bakfietsmerk in een top 5 voor fietsleasing? Jazeker! Vergeet niet dat een leasefiets niet alleen dient om van en naar het werk te gaan. Ook buiten werkuren wil je als moderne stadsbewoner zoveel mogelijk met je fiets kunnen doen: de kinderen naar school brengen, de boodschappen doen, een uitstapje naar het platteland maken met je picknickmand. En dat is waarom de elektrische cargobikes van Urban Arrow zonder twijfel tot de beste merken behoort voor fietsleasing. Ze bieden een zee aan ruimte!

Over Urban Arrow

Het Nederlandse merk Urban Arrow was in 2010 de winnaar van een Eurobike Award en sindsdien is de lof voor hun bakfietsen niet geminderd. En dat is volledig terecht. Je zou kunnen zeggen dat Urban Arrow de bakfiets opnieuw heeft uitgevonden:

 • Alle modellen hebben een fris nieuw ontwerp.
 • Ze zijn gemaakt van lichte, veilige en comfortabele materialen.
 • Elke fiets is uitgevoerd met een moderne krachtige Bosch-middenmotor.
 • Alle onderdelen zijn A-merken (onder andere ShimanoSKS en Ryde).

Goed om te weten

De bak van een Urban Arrow is groter dan die van vrijwel elke andere bakfiets. In de van een Urban Arrow passen makkelijk twee kinderen plus een Maxi-Cosi, drie kindjes in totaal dus. Bij andere merken kan je maximaal twee kinderen in de bak meenemen. Het is vanwege deze extra ruimte dat we Urban Arrow in de top 5 hebben gezet en andere bakfietsmerken niet.

Urban Arrow leasen in Antwerpen

Interesse in een Urban Arrow bakfiets voor leasing? Via onze huisleverancier Fietsen De Geus kan Veloplan elk model van Urban Arrow bestellen.

Ontdek alle fietsen van Urban Arrow

 

3. Brompton

Fietsleasing financiering bedrijfsfietsen Antwerpen

Omdat menig Antwerpse fietsleaser zijn fietsrit combineert met het openbaar vervoer, moet er zeker een vouwfietsenmerk in de top 5 staan. Geen enkel ander fietstype neem je zo makkelijk als handbagage mee in de bus, tram of trein! Omdat een vouwfiets veel te verduren krijgt (veel opvouwbeurten, stootbewegingen in het openbaar vervoer, enzovoort), is het cruciaal dat je alleen vouwfietsen leaset van A-merken. Het Engelse Brompton staat bij de A-merken aan top door hun doordachte vouwsysteem, superieure materiaalkwaliteit en zorgvuldige assemblage.

Over Brompton

Dat Brompton liefde heeft voor hun product, zag ons team tijdens een bezoek aan hun fabriek. Elke vouwfiets wordt met de hand gecreëerd in hun werkplaats in West-Londen.

Wil je weten of een Brompton-vouwfiets leasen iets voor jou is? Als één of meerdere van de onderstaande beweringen op jou van toepassing zijn, ben je een ideale Brompton-rijder:

 • Ik heb thuis weinig of geen ruimte voor het stallen van een grote fiets, maar wil toch kunnen fietsen.’
 • ‘Ik wil mijn fiets moeiteloos kunnen meenemen in het openbaar vervoer.’
 • ‘Ik wil mijn fiets gemakkelijk in mijn auto kunnen meenemen, zodat ik een autorit met een fietstocht kan combineren.’

Goed om te weten

Brompton maakt ook elektrische vouwfietsen. Met een elektrische vouwfiets kom je even moeiteloos vooruit als met een reguliere e-bike, maar mét het bijkomende voordeel dat je fiets opgeplooid kan worden.

Bonusweetje: je kan, als je wilt, je Brompton helemaal zelf configureren voordat we hem bestellen. Kies je liever uit ons standaardaanbod van Brompton-modellen? Ook dat is uiteraard een optie.

Brompton leasen in Antwerpen

Interesse in een Brompton vouwfiets voor leasing? Via onze huisleverancier Fietsen De Geus kan Veloplan elk model van Brompton bestellen.

ONTDEK ALLE plooiFIETSEN VAN BROMPTON

 

4. Norta

Norta e-bike leasing Antwerpen

Norta is een rijzende ster onder de leasefietsen – en dat verdienen ze. Deze Belgische fabrikant heeft zich de laatste jaren sterk in de leasemarkt gepositioneerd door hoogwaardige e-bikes en speed pedelecs aan te bieden tegen schappelijke prijzen. Norta garandeert dat letterlijk ieder detail klopt. Van de fietsketting tot de verlichting en van de versnellingen tot de sloten: alles is bij Norta doordacht ontworpen en picobello afgewerkt.

Over Norta

Al drie generaties staat Norta voor puur fietsplezier. Dit fietsenmerk combineert reeds meer dan negentig jaar ervaring en vakmanschap met de meest vooruitstrevende technologie. In hun assemblagehal in de gemeente Olen (provincie Antwerpen) wordt de kwaliteit nauw in de gaten gehouden. Bij Norta vind je geen anonieme, niet-controleerbare fabrieken in verre landen! Daardoor leveren ze steeds producten af die zich goed lenen voor fietsleasing.

Goed om te weten

Als je Norta vergelijkt met andere A-merken, zal je zien dat je bij Norta nét iets meer fiets krijgt voor je geld. Een Norta van bijvoorbeeld € 3000 kost al rap 200 tot 400 euro meer als je iets vergelijkbaars wilt bij een andere fabrikant.

Norta leasen in Antwerpen

Interesse in een Norta fiets voor leasing? Via onze huisleverancier Fietsen De Geus kan Veloplan elk model van Norta bestellen.

ONTDEK ALLE FIETSEN VAN Norta

 

5. Klever

Klever speed pedelec lease Antwerpen

Klever is vastberaden om alle woon-werk verplaatsingen tot 50 km enkele reis per fiets te laten plaatsvinden. Onmogelijk? Niet met een speed pedelec die tot 45 kilometer per uur haalt. En wat een kracht zit er in hun elektrische motoren! De achterwielmotoren stuwen de fiets in no-time naar de 45. Op die manier wordt élke pendeltocht een eitje – zelfs met tegenwind, zelfs over heuvels, zelfs over langere afstanden.

Over Klever

De Duitse fabrikant Klever Mobility is een dochteronderneming van Kymco. Met meer dan 50 jaar ervaring in de scooter- en motorfietsindustrie heeft Kymco een reputatie opgebouwd die zich kenmerkt door betrouwbaarheid. Die betrouwbaarheid is vanaf dag 1 doorgetrokken in alle speed pedelecs van Klever, waardoor je zeker bent van een betrouwbare kameraad voor je dagelijkse ritjes.

Goed om te weten

Om met een speed pedelec te mogen rijden, heb je een rijbewijs nodig én moet je een helm dragen. Alles wat je moet weten over e-bikes en speed pedelecs vind je in het artikel ‘Elektrische fietsen: we beantwoorden 64 belangrijke vragen over e-bikes‘.

Klever leasen in Antwerpen

Interesse in een Klever speed pedelec voor leasing? Via onze huisleverancier Fietsen De Geus kan Veloplan elk model van Klever bestellen.

ONTDEK ALLE speed pedelecs VAN Klever

 

Welk merk moet je kiezen voor jouw fietslease?

Wat opvalt is dat 5 van de 5 merken in onze top 5 elektrische fietsen maken. En dat is niet vreemd: e-bikes zijn het ultieme vervoermiddel voor de moderne pendelaar. Bij Veloplan zien we dan ook dat verreweg het grootste deel van de leasefietsen een elektrische hulpmotor heeft.

Betekent dit dat je per se een e-bike moet leasen? Natuurlijk niet. Dat er in onze top 5 veel elektrische tweewielers staan, is louter een reflectie van de marktontwikkelingen. Maar afhankelijk van je behoeftes en je leasebudget, kan je ook perfect een niet-elektrische stadsfiets of zelfs een sportieve fiets als leasefiets kiezen.

Als Veloplan een leasefiets voor je opstelt, kijken we per individu welk fietsmerk en fietstype geschikt is. Maar als je op zoek bent naar zeer betrouwbare, praktische merken, zijn de 5 toppers uit deze lijst zeker aan te raden!

Vraag gratis lease-advies aan