blog

Fiets in XL-formaat: waarom de longtail bike populair is als bedrijfsfiets

Bedrijfsfiets

Zoek je een fiets waarmee je niet alleen naar je werk kan rijden, maar die je ook kan gebruiken om de kinderen naar school te brengen en boodschappen te doen? Maar vind je een bakfiets te groot en te log? Dan is de longtail bike je droomfiets.

 

Waarom een longtailfiets als bedrijfsfiets?

Als aanbieder van bedrijfsfietsen in België zien we dan steeds meer landgenoten een longtail bike kiezen als fiets van de zaak. Een longtail bike is een fiets met een extra lang frame, waardoor de bagagedrager ruimer is dan bij een standaardfiets.

Er zijn enkele duidelijke redenen aan te wijzen voor de populariteit van de longtailfiets als bedrijfsfiets:

  1. Tot 3 kindjes op de fiets: Dankzij de grotere bagagedrager passen er 2 kinderen achterop. Omdat je op sommige longtails ook aan het stuur een stoeltje kan plaatsen voor kleintjes onder 1 jaar, loopt de capaciteit (inclusief jij als volwassene) op tot 4 personen. Je hebt de wendbaarheid van een stadsfiets maar met de capaciteit van een kleine auto. Wil je liever boodschappen vervoeren, dan plaats je een extra grote fietstas op de bagagedrager. Ideaal voor de moderne stadsbewoner!
  2. Zeer wendbaar en parkeerbaar: Over wendbaarheid gesproken: een longtail bike is perfect voor het drukke stadsverkeer. Met een grote bakfiets kan je niet zomaar het stilstaande autoverkeer passeren, maar met een longtail bike rij je de wagens gewoon voorbij. Omdat een longtail bovendien nauwelijks meer ruimte inneemt dan een traditionele stadsfiets, kan je hem altijd wel ergens parkeren. De stad in met je fiets? Je zet je longtail bike in elk fietsenrek. En thuis? Zelfs als je een bescheiden fietsenberging of een niet al te brede gang hebt, kan je je longtail er toch in kwijt.
  3. Minder duur dan een bakfiets: In vergelijking tot de bakfiets, die andere alleskunner, is een longtail een stuk voordeliger in de aanschaf. Wanneer je van je werkgever een bepaald budget meekrijgt voor het uitkiezen van een fiets van de zaak, kan dit een doorslaggevende factor zijn.

De grote draagcapaciteit, de flexibiliteit en de aanschafprijs zijn de redenen waarom jaarlijks duizenden Belgen een longtailfiets kiezen als bedrijfsfiets.

Vergelijk longtails met bakfietsen

 

Norta Longtail

 

Fietsmerken die longtail bikes maken

Met de groeiende vraag naar longtailfietsen, komen er jaarlijks tientallen fietsenmerken bij die deze tweewielers maken. Als aanbieder van bedrijfsfietsen hebben we samen met onze huisleverancier Fietsen De Geus kritisch overwogen welke merken we in ons assortiment wilden opnemen. Er zijn 4 bekende merken naar voren gekomen die goed scoren op prijs-kwaliteitverhouding: Riese & Müller, Norta, Veloe en Bergamont. Daarnaast hebben we besloten een eigen huismerk te creëren genaamd De Geus. Fietsen van het huismerk De Geus zijn altijd op voorraad en kunnen dus zeer snel geleverd worden.

Hieronder duiken we dieper in de herkomst en eigenschappen van deze vijf merken.

Riese & Müller

Riese und Müller Supercharger Longtailfiets

Het Duitse fietsenmerk Riese & Müller staat bekend als een van de meest betrouwbare in de branche. Dat wil zeggen dat Riese & Müller zeer precies is in het selecteren van hoogwaardige materialen en onderdelen (zoals Bosch-motoren), én dat ze uiterst secuur zijn in de assemblage. Deze grondige aanpak heeft ertoe geleid dat Riese & Müller tot de meest populaire fietsen behoort voor woon-werkverkeer. Hun longtailfiets, die overigens verkrijgbaar is als e-bike én als speed pedelec, is daarop geen uitzondering.

Via Veloplan is elk model van Riese & Müller aan te schaffen als bedrijfsfiets. Dit kan via de formules fietsleasing, directe aankoop of investeringskrediet.

Al onze fietsen van Riese & Müller

 

Norta

Norta Longtail

Norta is een gedegen reus op de Belgische fietsenmarkt, maar in de wereld van de longtailfietsen zijn ze relatief nieuw. Hun longtails hebben een robuust uiterlijk dat past bij de soms wat hobbelige Vlaamse wegen. Maar tegelijkertijd bestaat het frame uit perfect afgewerkte materialen, zodat er een gezinsvriendelijke touch ontstaat.

Niet alleen de looks zitten goed bij Norta; ook de techniek is picobello. In elke longtailfiets zit een kwaliteitsmotor van Bosch. Deze Bosch Performance CX-motor zorgt voor moeiteloze trapondersteuning tot 25 kilometer per uur.

Kies uit de handgeschakelde Norta Longtail of de automatisch geschakelde Norta longtail.

Via Veloplan is elk model van Norta aan te schaffen als bedrijfsfiets, dus ook hun longtails. Dit kan via de formules fietsleasing, directe aankoop of investeringskrediet.

AL ONZE FIETSEN VAN Norta 

 

Veloe

Veloe Multi Shimano longtailfiets

De Mediterrane charme van het Italiaanse merk Veloe heeft inmiddels vele Belgische harten gestolen. Hun longtailfietsen hebben een sympathieke en elegante uitstraling dankzij de rondingen in het frame. De longtails van Veloe zijn verkrijgbaar met een Shimano-motor of een Bosch-motor. Beide zijn topfabrikanten. Een Shimano-motor is doorgaans echter iets minder krachtig dan een Bosch-motor. Dit heeft het nadeel dat je iets minder trapondersteuning hebt, maar het voordeel dat je batterij minder snel leeg gaat.

Via Veloplan is elk model van Veloe aan te schaffen als bedrijfsfiets. Dit kan via de formules fietsleasing, directe aankoop of investeringskrediet.

Al onze fietsen van Veloe

 

Bergamont

Bergamont E-Cargoville LT longtail fiets

Uit het hart van Hamburg komen de ondertussen welbekende fietsen van Bergamont. Dit toegewijde fietsatelier bouwt onmiskenbaar met de Duitse gründlichkeit. Daardoor ben je verzekerd van een doordacht design waarin elk detail klopt. Hun longtailfietsen zijn standaard voorzien van een cargoplatform aan het stuur. Zo kan je achterop je kindjes vervoeren en voorop nog een krat boodschappen. Niet voor niets worden de longtails van Bergamont vaak gekozen door gezinnen met een druk stadsleven.

Via Veloplan is elk model van Bergamont aan te schaffen als bedrijfsfiets. Dit kan via de formules fietsleasing, directe aankoop of investeringskrediet.

Al onze fietsen van Bergamont

 

De Geus

De Geus Longtail bike

Ons huismerk De Geus maakte al in de jaren tachtig furore met een betaalbare stadsfiets. Nu brengen we ook een longtail bike uit onder onze eigen naam. Deze wordt gemaakt in de fabrieken van Veloe, een merk dat we hierboven al besproken. Onze De Geus Longtail is, net als alle andere fietsen van ons huismerk, altijd op voorraad. In deze tijden van lange levertijden is dit een enorm voordeel voor iedereen die zo snel mogelijk zijn fiets wil hebben.

Via Veloplan is elk model van De Geus aan te schaffen als bedrijfsfiets. Dit kan via de formules fietsleasing, directe aankoop of investeringskrediet.

Al onze fietsen van De Geus

 

Leestip: Een elektrische bakfiets als bedrijfsfiets: topidee voor pendelaars met kinderen

 

Veelgestelde vragen over longtailfietsen

  1. Welke accessoires zijn er beschikbaar voor longtailfietsen? Er zijn tientallen accessoires beschikbaar voor je longtail. Denk aan bagagerekken voor de voorkant, kinderrekjes voor de voorkant, grote of kleine voetensteunen voor de achterkant, een on board navigatiecomputer en fietstassen. Tijdens het opstellen van een fietsplan voor jouw firma, zal Veloplan altijd kijken naar de individuele behoeften van elke werknemer.
  2. Wat is de voordeligste longtail bike? De voordeligste longtailfiets in ons assortiment, een De Geus Longtail, kost ongeveer € 4500.
  3. Hoe overtuig ik mijn werkgever dat onze firma een fietsplan nodig heeft? Dat doen wij voor je! Gebruik onze tip tool. Wij zullen vervolgens contact opnemen met je werkgever.
  4. Hoe kan ik als bedrijf een longtailfiets aanschaffen? Het begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze Veloplan-adviseur. Samen met jou bekijken en calculeren we welke aanschafoptie (fietslease, aankoop of krediet) het beste past bij jouw onderneming. Nadat je van ons een fietsplan op maat hebt ontvangen, begeleiden we je bij het kiezen van de fiets(en). Deze leveren we tot slot via onze huisleverancier in Antwerpen.
  5. Kan ik vrijblijvend informatie krijgen over longtailfietsen (of andere bedrijfsfietsen)? Ja, natuurlijk! Wij praten graag met je. Dat kan in jouw bedrijf, via de telefoon of in een videogesprek.

Maak een gratis afspraak