blog

Boekjaar 2023 fiscaal optimaliseren: kies voor fietsen en vergroot je bedrijfssucces

Bedrijfsfiets België

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn perfect te combineren met fiscale optimalisatie. Je doet dit door te investeren in bedrijfsfietsen, accessoires en onderhoud. In dit artikel laten we je zien hoe jouw bedrijf op slimme manier kosten kan maken in 2023 én je gelukkigere medewerkers krijgt.

 

Maak je team mobiel

Het is niet alleen goed voor je bedrijf, maar ook voor het milieu om je team mobiel te maken. Fietsen zijn de ideale manier om te laten zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Je kunt dit jaar nog stappen ondernemen, want Veloplan heeft in samenwerking met huisleverancier Fietsen De Geus meer dan 1000 fietsen op voorraad. Je kunt zelfs een overzicht van de beschikbare fietsen downloaden. Het is de ideale gelegenheid om je medewerkers aan te moedigen om groener te reizen en zo een positieve impact op het milieu te hebben.

 

Urban Arrow bedrijfsfiets

Bakfietsen van Urban Arrow zijn perfect voor pendel- en privéverkeer van medewerkers

 

Fiscale voordelen: voorschotfactuur in 2023

Soms kan het voorkomen dat de gewenste fiets pas in 2024 geleverd kan worden, omdat deze speciaal voor je bedrijf moet worden besteld. Geen zorgen, want je kunt nog steeds profiteren van de fiscale voordelen van deze investering in 2023. Hoe? Simpelweg door de voorschotfactuur voor de fiets in 2023 te plaatsen. Hierdoor kun je de kosten optimaliseren en profiteren van de belastingvoordelen van het huidige boekjaar.

 

Leestip: 5 redenen waarom fietsende werknemers bijdragen aan een betere stad

 

Employer branding met bedrijfsfietsen

Als je in 2024 van plan bent om nieuw talent aan te werven, dan kunnen bedrijfsfietsen een belangrijke rol spelen in je employer branding. Maar wat is employer branding eigenlijk? Het verwijst naar de manier waarop je bedrijf wordt waargenomen als werkgever, en dit heeft directe invloed op je vermogen om hoogwaardige medewerkers aan te trekken. Bedrijfsfietsen dragen bij aan een positieve employer branding. Ze benadrukken immers je inzet voor duurzaamheid en het welzijn van medewerkers, wat potentiële kandidaten aanspreekt.

 

Fietsenwinkel Schoten

Bij Fietsen De Geus, de huisleverancier van Veloplan, vind je duizenden fietsen van alle types, zoals e-bikes en speed pedelecs

 

Bedrijfsreputatie en toenemende kosten

Terwijl bedrijfskosten blijven stijgen, wordt het steeds belangrijker om een goede reputatie als werkgever te hebben. Medewerkers geven de voorkeur aan werkgevers die investeren in hun welzijn en gezondheid. Door te voorzien in bedrijfsfietsen toon je niet alleen je inzet voor duurzaamheid en gezondheid, maar verminder je ook de kosten van woon-werkverkeer en parkeergelegenheid voor je medewerkers.

Dus, zit jij en je team volgend jaar op de fiets? Het is een slimme zet voor zowel je bedrijf als het milieu. Door te investeren in fietsen, accessoires en onderhoud kun je je kosten fiscaal optimaliseren, je employer branding versterken en je team mobiel maken. 2023 biedt tal van kansen om je bedrijf op een duurzame en fiscaal verstandige manier te verbeteren. Grijp die kans en laat zien dat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst.

Meer voordelen voor kmo’s