blog

10 redenen waarom Vlaamse zelfstandigen steeds vaker een fiets leasen

Urban Arrow Tender fietsleasing

Als zelfstandige ondernemer is het belangrijk om op zoek te gaan naar manieren om je bedrijfskosten te verlagen en efficiënter te werken. Een fiets leasen is daarbij een optie die steeds populairder wordt onder ondernemers in Vlaanderen. Kunnen deze 10 redenen ook jou overtuigen om te leasen?

 

Reden 1: Kostenbesparing

Een van de belangrijkste redenen om een fiets te leasen als zelfstandige ondernemer is de kostenbesparing. Door een fiets te leasen, hoef je niet in één keer een grote investering te doen om een fiets te kopen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en zo spreid je de kosten over een langere periode. Hierdoor kan je financiële ruimte vrijmaken voor andere zaken in je bedrijf. Slim, nietwaar?

 

Leestip: Hoeveel kost het per maand om een fiets te leasen?

 

Reden 2: Fiscale voordelen

Het leasen van een fiets heeft ook fiscale voordelen voor zelfstandige ondernemers. Je kan als ondernemer gebruikmaken van de investeringsaftrek en de btw terugvorderen. Dit kan de kosten van het leasen van een fiets nog verder verlagen.

Goed om te weten: zelfstandigen en kmo’s uit Antwerpen kunnen tijdens een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek inzicht krijgen over de fiscale voordelen voor hun specifieke situatie. Een afspraak inboeken kan in minder dan een minuut via de online kalender.

 

Urban Arrow Cargo leasen België

Ook een Urban Arrow Cargo met flightcase kan in een leasingpakket

 

Reden 3: Geen onderhoudskosten

Wanneer je een fiets least, ben je niet verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. Dit wordt namelijk geregeld door de leasemaatschappij of door Veloplan. Dit betekent dat je geen extra kosten hebt voor het onderhoud en de reparaties van de fiets. Hierdoor kan je geld besparen en heb je minder zorgen over de staat van je fiets.

 

Reden 4: Een duurzaam alternatief

Steeds meer ondernemers willen bijdragen aan een duurzamere samenleving en willen hun CO2-uitstoot verminderen. Een fiets is een duurzame manier van vervoer en past perfect bij deze doelstellingen. Door te kiezen voor een leasefiets, kan je bijdragen aan een duurzamere samenleving. De meeste leasemaatschappijen bieden namelijk alleen elektrische fietsen aan. Deze fietsen hebben een lagere CO2-uitstoot dan auto’s en zijn dus beter voor het milieu.

Mooi meegenomen: mocht je als kleine zelfstandige ooit personeel beginnen aanwerven, dan past een duurzaam imago perfect bij je employer branding.

 

Bedrijfsfiets Antwerpen

Boekhandel Stad Leest uit Antwerpen koos de fiets voor hun verplaatsingen binnen de stad

 

Reden 5: Bespaar tijd

Met een fiets kan je vaak sneller door het verkeer navigeren dan met de auto. Je hoeft geen rekening te houden met files en parkeerproblemen. Hierdoor kan je veel tijd besparen, zeker als je vaak in de stad moet zijn.

Daarnaast kan je met een fiets ook gemakkelijk op plaatsen komen waar je met de auto niet kunt komen. Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld naar een afspraak moet op een locatie met beperkte parkeermogelijkheden.

 

Gerelateerd artikel: Hoe vrachtfietsen van Urban Arrow Belgische firma’s efficiënter maken

 

Reden 6: Goed voor je gezondheid

Een ander voordeel van fietsen is dat het goed is voor je gezondheid, zelfs als je een fiets met elektrische trapondersteuning hebt. Door regelmatig te fietsen, kan je je conditie verbeteren en je spieren sterker maken. Dit kan bijdragen aan een gezonder en energieker leven, wat weer gunstig kan zijn voor je onderneming. Wanneer je gezond en energiek bent, presteer je namelijk beter en werk je beter.

 

Urban Arrow Shorty leasen België

Ondernemers die de fiets nemen investeren in hun gezondheid

 

Reden 7: Veel flexibiliteit

Met een fiets ben je ook flexibeler in je planning. Je hoeft namelijk niet te wachten op het openbaar vervoer of een parkeerplek te zoeken. Je kan op elk moment vertrekken en je bent niet afhankelijk van de tijdschema’s van anderen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld onverwachts naar een afspraak moet of als je op verschillende locaties moet zijn.

 

Lees ook: Zelfstandigen opgelet: Larry vs Harry beantwoordt 15 vragen over de nieuwe Bullitt X

 

Reden 8: Professionele uitstraling

Als zelfstandige ondernemer is het belangrijk om een goede indruk te maken op je klanten. Een fiets kan hierbij helpen. Een mooie en goed onderhouden fiets kan namelijk bijdragen aan je professionele uitstraling. Hierdoor kan je meer vertrouwen wekken bij potentiële klanten en partners.

 

Urban Arrow Tender fietsleasing

Vrachtfietsen worden steeds vaker gekozen omwille van hun professionele uitstraling

 

Reden 9: Makkelijk uit te breiden

Wanneer je als ondernemer groeit, kan je gemakkelijk je leasefietsen uitbreiden. Je kan bijvoorbeeld meerdere fietsen leasen voor je medewerkers, waardoor zij ook kunnen profiteren van de voordelen van een leasefiets. Zo kan je bijdragen aan de duurzaamheid van je bedrijf en kan je je medewerkers stimuleren om gezonder te leven.

 

Leestip: Koop je een fiets nu best privé of via je vennootschap?

 

Reden 10: Goede service

Een laatste voordeel van het leasen van een fiets is de goede service van de leasemaatschappij. Zij zorgen namelijk voor het onderhoud en de reparaties van de fietsen. Hierdoor heb je geen extra zorgen en kan je je volledig richten op je onderneming.

Bovendien kan je bij de meeste leasemaatschappijen ook rekenen op een goede verzekering en pechverhelping. Hierdoor ben je verzekerd van een snelle en goede service bij eventuele problemen met je fiets.

 

Conclusie

Als zelfstandige ondernemer kan het leasen van een fiets veel voordelen bieden. Zo kan je kosten besparen, profiteren van fiscale voordelen en bijdragen aan een duurzamere samenleving. Bovendien kan een fiets bijdragen aan je gezondheid, flexibiliteit en professionele uitstraling. Door te kiezen voor een leasefiets kan je niet alleen je bedrijfskosten verlagen, maar ook bijdragen aan een betere wereld.

Het leasen van een fiets is dan ook zeker het overwegen waard voor zelfstandige ondernemers. Heb je interesse? Praat met onze mobiliteitsexpert. Hij geeft je gratis en vrijblijvend inzicht in de mogelijkheden van fietsleasing voor jouw Antwerpse kmo.

Maak een gratis afspraak