blog

Hoe vrachtfietsen van Urban Arrow Belgische firma’s efficiënter maken

Urban Arrow bakfiets van het jaar 2023

De kogel is door de kerk: op 24 februari 2023 won Urban Arrow de Fiets Award van Bakfiets van het Jaar. De prijs werd uitgereikt door de RAI Vereniging in de Jaarbeurs Utrecht. Waarom won Urban Arrow? En hoe kunnen hun vrachtfietsen jouw firma efficiënter maken? We vertellen het.

 

Oordeel jury: ‘Ook met belading stabiel’

Het juryrapport van de RAI Vereniging, dat te lezen is op nieuwsfiets.nu, benadrukt enkele zeer specifieke eigenschappen van Urban Arrow:

“Urban Arrow is een vertrouwd gezicht in het straatbeeld. Maar wel eentje die verrassend genoeg nog steeds de norm zet als het gaat om een net zo vertrouwde rijervaring. Stabiel (ook met belading) geeft hij vanaf de eerste meters al het gevoel dat de fiets je in het typische Nederlandse van volledige controle in het verkeer nooit zal verrassen. Het slanke ontwerp met veel ruimte, lage instap en de betrouwbare elektrische ondersteuning maken het plaatje compleet. Een heerlijke metgezel voor een actief gezinsleven.”

Blijf lezen, dan ontdek je hoe deze positieve woorden jouw bedrijf in België efficiënter kunnen maken.

 

Urban Arrow Antwerpen lease

Eerst je kind naar school brengen en daarna door naar het werk met een Urban Arrow Family

 

Familiebakfiets of zakelijke vrachtfiets?

Wanneer je het juryrapport leest, zal het je niet verbazen dat Urban Arrow een veel gekozen merk is als bedrijfsfiets. Overweeg je als werkgever of werknemer zelf een Urban Arrow, dan is het belangrijk om te weten dat er familie- en zakelijke modellen zijn:

  • Familiebakfietsen: Je kan de familiemodellen, de zogenaamde Urban Arrow Family en Urban Arrow Shorty, perfect inzetten voor de combo privé en zakelijk gebruik: eerst breng je de kinderen ermee naar school, vervolgens rij je in één ruk door naar het werk. Onderweg snel boodschappen doen? Ook daarvoor biedt je familiebakfiets alle ruimte.
  • Zakelijke bakfietsen: Naast de familiemodellen biedt Urban Arrow een resem zakelijke bakfietsen aan. Deze worden ook vaak ‘vrachtfietsen’ genoemd. Hieronder vallen de Urban Arrow Tender, de Urban Arrow Cargo en de Urban Arrow Shorty Business. Dit zijn modellen die met allerhande zakelijke opbouwen uitgerust kunnen worden, zoals afsluitbare aluminium kisten en koelboxen. De Cargo en Shorty Business hebben twee wielen en zijn dus goed wendbaar. De Tender heeft drie wielen, wat extra laadvermogen en stabiliteit garandeert.

Wil je meer ontdekken over de familiemodellen? Lees dan zeker deze pagina. Heb je interesse in de zakelijke vrachtfietsen, dan vind je hieronder bijkomende informatie.

 

Bedrijfsfietsen België

Pakketbezorging met een Urban Arrow Shorty in het Groen Kwartier in Antwerpen

 

Vrachtfietsen voor efficiënte bedrijven

Op de website van Urban Arrow lezen we dat hun vrachtfietsen een efficiënt alternatief zijn voor de camionette:

‘De elektrische bakfiets is de snelste en meest milieuvriendelijke manier om goederen te vervoeren in dichtbevolkte stedelijke gebieden.’

Urban Arrow meldt bovendien dat hun elektrische bakfietsen 60% sneller zijn op de last mile. Deze stelling wordt onderbouwd met de volgende cijfers:

  • Elektrische vrachtfietsen zijn 94% meer energie-efficiënt per kilometer.
  • Ze nemen 20% meer kortere routes in binnensteden.
  • Met de vrachtfiets maak je 33% meer leveringen per uur.

‘Waar tijd en geld van belang is, is de bakfiets een uitkomst,’ zegt Urban Arrow. Is zo’n elektrische vrachtfiets ook voor jouw branche een topidee? Laten we eens kijken naar de types bedrijven die fietsmobiliteit kiezen.

 

Urban Arrow elektrische bakfiets

Voedsellevering in Londen op een Urban Arrow Cargo met flightcase

 

Ook voor jouw bedrijfstak?

De laatste jaren hebben steeds meer bedrijfstakken de voordelen van elektrische bakfietsen ontdekt. Daaronder vallen onder andere de volgende branches:

  • Post- & pakketbezorging: Vervoer post en pakketten vanuit een hub of winkel rechtstreeks naar de klant.
  • Field- & facilitydiensten: Verzorgt jouw bedrijf onderhoud aan gebouwen, installaties of voertuigen? Met een elektrische vrachtfiets bereik je snel en flexibel de servicelocaties.
  • Levensmiddelenbezorging: Jouw restaurant, supermarkt of speciaalzaak levert producten vlot aan huis met een Urban Arrow.
  • Medische en persoonlijke dienstverlening: Moet je patiënten thuis bezoeken, specialistische apparatuur vervoeren of medicijnen aan huis brengen? Op vrachtfietsen ben je rap op je bestemming en ervaar je nooit parkeerproblemen.

Staat jouw branche niet in het bovenstaande lijstje, dan betekent dat niet dat een bakfiets geen meerwaarde kan hebben. Als aanbieder en consulent van bedrijfsfietsen in Antwerpen zien we dat Urban Arrow aan steeds meer soorten bedrijven bijkomende efficiëntie biedt. Maak een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze Veloplan-adviseur. Tijdens een persoonlijk of videogesprek zal hij samen met jou kijken of Urban Arrow of een andere fietsenmerk aansluit bij de noden van jouw firma.

Boek een gratis gesprek