blog

Veloplan zet in zijn eerste 6 maanden 489 Antwerpenaren op de bedrijfsfiets

Bedrijfsfiets België Veloplan Fietsen De Geus

Antwerpen is in de Global Bicycle Cities Index 2022 uitgeroepen tot de derde meest fietsvriendelijke stad ter wereld, meldt de VRT. Antwerpen laat daarmee giganten zoals Kopenhagen en Amsterdam achter zich. Veloplan, een relatief nieuw initiatief van de gerenommeerde keten Fietsen De Geus, is een van de aanbieders die bijdraagt aan de fietskwaliteit van ‘t Stad. Dat doen we door fietsen aan te bieden bij Antwerpse kmo’s, vzw’s en lokale besturen. Tot ons grote genoegen kunnen we melden dat we in onze eerste 6 maanden al 489 Antwerpenaren op de bedrijfsfiets hebben gezet.

 

Waarom Antwerpse kmo’s de bedrijfsfiets kiezen

Oprichter en eigenaar Thomas Vanderhoydonck licht het succes van Veloplan toe: ‘Stijgende brandstofprijzen, dichtslibbend verkeer en aantrekkelijk zijn voor potentieel personeel zijn enkele redenen voor kmo’s om een bedrijfsfiets aan te bieden in plaats van de traditionele bedrijfswagen. Door het huidige fiscale gunstregime voor bedrijfsfietsen maak je de investering bovendien snel kostenneutraal, ongeacht of je de fietsen bij ons koopt, leaset of via een krediet aanschaft.’

 

Bedrijfsfietsen Veloplan Fietsen De Geus

Oprichter Thomas Vanderhoydonck (midden) met operationeel manager Michael Vyvermans (links) en commercieel manager Pieter Fillet

 

B2B-fietsen zijn populair, bewijzen de cijfers

De B2B-cijfers bewijzen dat Antwerpse werknemers graag de fiets nemen. Veloplan zette sinds zijn oprichting in maart 2022 al 489 Antwerpenaren op de fiets via een fietsleaseplan, aankoop of krediet. Deze slimme pendelaars kozen de volgende fietstypes:

Uit een bevraging onder deze fietsers kwamen drie tendensen naar voren. De eerste is dat de elektrische fiets de voorkeur op auto’s krijgt voor afstanden tot 25 km. Als tweede valt op dat de (elektrische) bakfiets een opmars kent; maar liefst 24% van de Veloplan-klanten kiest voor dit fietstype. En tot slot neemt bijna 30% van de bedrijven een fietsplan vanwege de hoge brandstofprijzen en betrokkenheid met het milieu.

 

Leestip: Zijn eigenlijk alle fietstypes geschikt als bedrijfsfietsen?

 

Vliegende start voor Veloplan

Over het directe succes van Veloplan zegt Thomas Vanderhoydonck het volgende: ‘De vliegende start van Veloplan is geen toevalligheid. Veel kmo’s weten niet hoe ze moeten beginnen met een fietsplan. Wij helpen hen van begin tot eind. We geven niet alleen gratis mobiliteitsadvies op maat van elk bedrijf en elke werknemer, maar leveren ook de fietsen. Bovendien verzorgen we ook het onderhoud en de herstellingen. Deze ontzorging op elk vlak is vaak de katalysator om een bedrijf op de fiets te krijgen. Onze klanten plukken daarvan de vruchten in de vorm van fiscale voordelen, duurzaam vervoer en een sterke employer branding. Veloplan is trots op deze manier te kunnen bijdragen aan de hoognodige transitie van auto naar fiets.’

Alle voordelen voor bedrijven