blog

Subsidies voor bedrijfsfietsen: doe je aanvraag vóór 30 november

Norta Longtailfiets

Ondernemers, we hebben geweldig nieuws voor jullie. Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzame manieren om naar het werk te gaan, zoals de fiets. En de overheid heeft dit nu nóg aantrekkelijker gemaakt door bedrijfsfietsen te subsidiëren.

 

“Shift your mobility” en “Cycling to work”

De overheid heeft maar liefst twee projectoproepen gelanceerd om de fietsrevolutie een extra duwtje te geven: “Shift your mobility” en “Cycling to work”:

Blijf lezen, dan vertellen we je alle redenen waarom het goed is om als bedrijf op de fiets te stappen.

 

Urban Arrow Tender fietsleasing

Een bedrijfsfiets zoals deze vrachtfiets van Urban Arrow kan perfect een camionette vervangen

 

Fietsen is Goed voor mens, milieu en portemonnee

Laten we het even hebben over waarom fietsen zo goed is voor bedrijven en hun medewerkers. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het helpt ook ons milieu. Door dagelijks met de fiets naar het werk te gaan, boek je al snel gezondheidswinst. Zelfs als je wat verder weg woont, kun je naar de trein-, tram- of bushalte fietsen.

En het wordt nog beter: het huidige fietsgebruik bespaart jaarlijks 137.717 ton CO2, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van ongeveer 19.000 Belgen. Een win-win situatie!

 

Leestip: Fietsvergoeding stijgt flink in 2024 (van 27 cent naar 35 cent!)

 

Belangrijke data

Let op: de uiterste datum om je project in te dienen is 30 november 2023 om 12:00 uur. Dus zorg ervoor dat je op tijd bent. Verderop lees je hoe je je aanvraag doet.

Twijfel je nog of je een aanvraag wilt doen? Weet dan dat geselecteerde projecten tot wel 600.000 euro aan subsidies kunnen ontvangen. Dus, waar wacht je nog op? Laten we samen Antwerpen groener maken en de fietsrevolutie omarmen. Veloplan staat voor je klaar om je in de aanvraag te begeleiden.

Voordelen van Veloplan

 

Fietslease Vlaanderen

Woon-werkverkeer is een peulenschil op een speed pedelec, zoals deze Riese & Müller

 

Hoe doe je mee?

Nu vraag je je vast af: hoe kan mijn bedrijf meedoen? Heel simpel! Op de webpagina’s van Cycling to Work en Shift Your Mobility vind je alle details over de projectoproepen, het subsidiereglement en de benodigde documenten.

En als je vragen hebt, staan hun teams voor je klaar. Stuur gewoon een berichtje naar shiftyourmobility@traject.be of cyclingtowork@traject.be.

Nóg meer hulp nodig? Veloplan ontzorgt je volledig in de aanvraag. Als expert op het vlak van bedrijfsmobiliteit kunnen wij bovendien de fietsen leveren en op ieder ander vlak adviseren.

Contacteer Veloplan