blog

Veloplan blikt terug op een succesvol jaar en onthult 3 topnieuwtjes

Minister Bart Somers en gedelegeerd bestuurder Unizo Danny Van Assche

Als kersverse aanbieder van bedrijfsfietsen was het een spannend eerste jaar: hoeveel werknemers zouden kiezen voor de fiets? Welnu: véél, zo bleek het. Alleen al in onze eerste 6 maanden kregen we 489 Antwerpenaren op de tweewieler. Maar welke hoogtepunten zagen we nog meer? En wat brengt 2023? We nemen het onder de loep.

 

April 2022

Nieuwe winkel voor racefietsen

Racefietsen gravelbikes kopen Antwerpen

Veloplan-klanten kunnen fietsen bekijken en testen in de fietsenwinkels van Fietsen De Geus, ons moederbedrijf. Deze 35 jaar oude firma had reeds drie winkels in en om Antwerpen. In april 2022 kwam daar een vierde bij, want toen openden de deuren van De Geus Dert13n. In tegenstelling tot onze andere filialen heeft deze nieuwe winkel uitsluitend sportieve fietsen. Je vindt er dan ook een ruim assortiment aan racefietsen, gravelbikes en mountainbikes. Ook kan je er terecht voor een vakkundige bikefitting.

🛈 Goed om te weten voor jou als Veloplan-klant: ook sportfietsen zijn gewoon als bedrijfsfiets aan te schaffen. Dat kan, net als bij alle andere fietstypes, via fietsleasing, fietskrediet en directe aankoop.

 

September 2022

Veloplan sponsort meerdere fietsevenementen

Baron Resengo De Geus Classic

Als kmo met een sterke verankering in Antwerpen doen wij graag iets terug voor onze stadsgenoten. Daarom sponsorden Veloplan en Fietsen De Geus in de zomer van 2022 verscheidene sportevenementen. Op 9 september namen we de bevoorrading op ons van een wielerrit, de Baron Resengo De Geus Classic. Deze 100 kilometer lange tocht organiseren we samen met restaurantboekingsplatform Resengo en het Antwerpse café De Baron.

KrugerKross Borgerhout 2022

En ook voor de jongere fietsers ondersteunden we een mooi evenement, namelijk de befaamde KrugerKross in Borgerhout. Tijdens de KrugerKross kan iedereen voor één dag een veldrijder zijn. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, of je ervaring hebt of niet. In het verleden hebben zelfs enkele medewerkers van ons bedrijf meegereden. Reden te meer om onze vlaggen en banieren tijdens dit evenement te willen zien wapperen.

 

November 2022

Award ‘kmo van het jaar’ gewonnen

Fietsenwinkel kmo van het jaar 2022 Antwerpen

Veloplan en Fietsen De Geus werden door klanten genomineerd voor de jaarlijkse award ‘kmo van het jaar van de provincie Antwerpen’. Deze felbegeerde prijs word uitgedeeld door ondernemersvereniging UNIZO. In de provincie Antwerpen zijn er meer dan 180.000 kmo’s, dus de kans om te winnen was klein. Desondanks kregen we op 9 november tijdens een feestelijke ceremonie te horen dat wij de winnaar waren. Dit betekent veel voor ons. Het laat zien dat onze missie om Antwerpenaren op de fiets te krijgen gewaardeerd wordt.

 

November 2022

Minister Bart Somers opent onze nieuwe werkplaats

Vlaams minister Bart Somers (Open Vld), Danny Van Assche (gedelegeerd bestuurder van UNIZO) en schepen van Mortsel Livia Moreau

Vlaams minister Bart Somers (Open Vld), Danny Van Assche (gedelegeerd bestuurder van UNIZO) en schepen van Mortsel Livia Moreau bezochten op 18 november onze nieuwe locatie in Mortsel. Hier bevinden zich ons kersverse hoofdkantoor, magazijn en onze sociale fietsenwerkplaats. In de werkplaats maakte het bezoek kennis met De Geus Plus. Via De Geus Plus leiden we jongeren en volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot fietsenmaker.

We kijken ernaar uit om vanuit onze nieuwe locatie nog meer Antwerpenaren op de fiets te krijgen. Het bezoek is overigens uitgebreid beschreven in de media, wat we als een grote eer beschouwen:

 

December 2022

Veloplan plant 1200 bomen

Go Forest Antwerpen

Het produceren en verkopen van fietsen heeft impact op het milieu. Elk object dat geproduceerd wordt, produceert immers CO2-uitstoot. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar manieren om de uitstoot waarvoor wij medeverantwoordelijk zijn, te neutraliseren. De bomenplanters van Go Forest bieden de oplossing. Als Rainmaker-donateur maakt Veloplan het mogelijk dat Go Forest 1200 bomen per jaar kan planten.

🛈 Go Forest genereert voor alle geplante bomen digitale certificaten op basis van tijdstempels op de blockchain. Zo bewijzen ze dat een certificaat legitiem is en op dat specifieke moment werd aangemaakt.

 

Blik in de toekomst

Vijfde winkel, Opium in ons gamma en nog meer bomen

Fietsenwinkel Schoten

Benieuwd naar de toekomst? 2023 heeft mooi nieuws in petto voor Veloplan:

  • Meer bomen planten: Onze samenwerking met Go Forest zal nog intensiever worden. Vanaf 2023 zullen we voor elke verkochte fiets één boom planten.
  • Opvallende nieuwe speed pedelec: In 2023 voegen we de high-end Zwiterse speed pedelecs van Opium toe aan ons assortiment. Houd onze LinkedIn-pagina in de gaten als je interesse hebt in een fiets waarmee je zeer lange afstanden kan afleggen.
  • Nieuwe winkel in Schoten: In april 2023 openen we Fietsen De Geus Schoten, onze nieuwe fietsenwinkel in Schoten. Dit wordt met 800 m² onze grootste winkel tot nu toe.

Is jouw kmo in Antwerpen op zoek naar milieuvriendelijk, voordelig en filevrij vervoer? Neem dan in 2023 contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak