blog

Een bedrijfsfiets en een bedrijfswagen combineren: kan dat?

Bedrijfsfiets België

Een bedrijfsfiets met een bedrijfswagen combineren: kan dat? Je zou het niet uit de mond van een aanbieder van bedrijfsfietsen verwachten, maar toch zeggen we het: jazeker, dat kan!

 

Mobiliteitsbudget in plaats van auto

Veel bedrijven kiezen er vandaag voor om in plaats van de waarde voor een bedrijfswagen een mobiliteitsbudget toe te kennen. Waar de werknemer vroeger bijvoorbeeld €30.000 budget kreeg om een bedrijfswagen te kiezen, krijgt hij of zij onder het mobiliteitsbudget de kans om dit bedrag op te splitsen voor een wagen én een fiets. Indien je dus duurzaam de toekomst wil ingaan, kan je kiezen voor een goedkopere, ecologische wagen om met de rest van het budget een fiets te kiezen.

 

Bedrijfsfietsen België

E-bike van Riese & Müller: perfect te combineren met een bedrijfsauto

 

Ideaal voor complexe woon-werksituaties

Het combineren van een bedrijfsfiets met een bedrijfswagen is ideaal voor werknemers met een complexe woon-werksituatie. Dit zijn situaties waarbij principieel voor de duurzame fiets gekozen wordt,  maar waarbij de auto toch klaarstaat indien het niet anders kan (bijvoorbeeld voor afstanden boven de 50 km enkele reis, of wanneer er een lading is van boven 200 kg).

 

Leestip: 5 manieren waarop je ook buiten het werk profijt hebt van je bedrijfsfiets

 

Versterkend voor je employer branding

Een mobiliteitsbudget aanbieden waarmee én een fiets én een wagen kan worden aangeschaft, werkt versterkend voor de employer branding van jouw firma. Door je medewerker de keuze te geven om vervoer te kiezen dat dat bij hem of haar past, laat je zien dat je geeft om je collega’s. Voor menig medewerker zal de combo van fiets en auto immers een boost geven aan zijn of haar levenskwaliteit. En zo wordt het mobiliteitsbudget een krachtige extra troef in de war on talent. Je leest er meer over in het artikel Wat is employer branding en hoe dragen bedrijfsfietsen eraan bij?.

 

Bedrijfsfietsen België

Een Achielle stadsfiets: betaalbaar, waardoor er budget overblijft voor een bedrijfsauto

 

Ontdek de mogelijkheden voor jouw firma

Wil je ontdekken wat voor jouw bedrijf en jouw medewerkers mogelijk is op het vlak van de combinatie wagen en fiets? In een vrijblijvend en gratis gesprek met onze Veloplan-adviseur krijg je (in persoon of als videogesprek) meer informatie over dit relevante onderwerp.

Boek een gratis gesprek