blog

5 manieren waarop je ook buiten het werk profijt hebt van je bedrijfsfiets

Bedrijfsfiets België

Met een bedrijfsfiets vermijd je de files, krijg je de nodige lichaamsbeweging én bespaar je op brandstofkosten. De goede oude tweewieler is daarom perfect voor je dagelijkse woon-werkverkeer. Maar wist je dat je ook buiten je dagelijkse pendelrit veel profijt hebt van je bedrijfsfiets? Laat je inspireren door deze 5 voorbeelden.

 

1. Breng de kinderen naar school met je bedrijfsfiets

Bedrijfsfiets lease België

Het is zo ongelooflijk handig om, op weg naar je werk, meteen even je kind af te zetten aan school! Je kan dit prima met de fiets doen. Je zet in handomdraai een kinderstoel op je stadsfiets of e-bike. Als je een longtailfiets of cargobike hebt, kan je zelfs meerdere kindjes vervoeren.

Als aanbieder van bedrijfsfietsen in België, zien we niet voor niets een toenemende vraag naar fietsen die geschikt zijn voor het vervoeren van kinderen. Wanneer je werkgever een fietsplan laat opstellen, kunnen jij en je collega’s al bij het bestellen van de fietsen aangeven of je bijvoorbeeld kinderstoeltjes wil hebben. Veloplan zorgt er dan voor dat de complete kinderuitrusting bij uitlevering van de fiets geïnstalleerd is.

Zo werkt een fietsplan

 

2. Gebruik je bedrijfsfiets voor plezierritjes

Bedrijfsfiets België

Wat is er heerlijker dan een ontspannen fietsrit op een zonnige zondag? Een toertje door de stad of de natuur is niet alleen fijn omdat je makkelijk nieuwe plekken kan ontdekken, maar ook omdat het goed is voor je lichamelijke én mentale gezondheid.

Als jouw bedrijfsfiets bovendien elektrische trapondersteuning heeft, kan je ook moeiteloos langere afstanden afleggen. Met een e-bike rij je namelijk moeiteloos 25 km per uur. Tijdens een fietstocht van slechts twee uur leg je dus probleemloos 50 kilometer af!

Ontdek ons fietsgamma

 

3. Doe je boodschappen op de fiets

Norta B-5040 e-bike

Met de groeiende populariteit van de fiets als praktisch vervoersmiddel, verschijnen er steeds meer opties voor fietsers die hun tweewieler willen gebruiken om boodschappen te doen. Natuurlijk kennen we allemaal de fietstas voor de bagagedrager en het mandje voor op het stuur. Maar tegenwoordig kan je ook een longtailfiets uitrusten met een cargoplatform of XL-fietstassen op de bagagedrager. Of pak het groots aan en kies een cargofiets. In de bak van je cargofiets kan je evenveel boodschappen kwijt als achterin een kleine personenauto.

Bijkomend voordeel: als je je boodschappen op de fiets doet, verspil je nooit tijd aan het zoeken van een parkeerplaats. En ook parkeergeld behoort tot het verleden!

Meer voordelen voor werknemers

 

4. Ga op vakantie met je bedrijfsfiets

België bedrijfsfiets

Wist je dat elk type fiets geschikt is als bedrijfsfiets? Reislustige pendelaars kunnen dus perfect een stevige reisfiets opnemen in hun fietsplan. Op werkdagen gebruik je de fiets voor je woon-werkverkeer en in de vakanties kan je er de wijde wereld mee intrekken. Bikepacking noemen we deze manier van reizen.

Maar de fiets kan ook een bescheidenere rol spelen tijdens een vakantie. Laat een fietsendrager op je trekhaak monteren en je neemt probleemloos twee fietsen mee op vakantie. Of neem plooifietsen mee in je caravan of kampeerwagen. Zo heb je altijd je eigen vertrouwde fiets bij je op vakantie!

Alles over Santos reisfietsen

 

5. Ga naar de sport met je fiets (of maak van fietsen je sport)

Ridley Kanzo Fast gravelbike

Een stadsfiets of e-bike is ideaal om mee naar je sportclub te gaan. Je hoeft immers geen tijd te besteden aan het zoeken van een parkeerplaats én je maakt van je rit een gezond onderdeel van je sportroutine.

De fiets heeft echter veel meer potentie op het vlak van sport. We wonen in België, hét land van de racefietsen. Van onze bodem komen grootheden als Merckx, Van Aert en Evenepoel. Het zal je daarom misschien niet verrassen dat steeds meer Belgen een racefiets kiezen als bedrijfsfiets. Doordeweeks fungeert deze als pendelfiets, maar in het weekend wordt het een racemonster.

Ook de gravelbike wordt steeds regelmatiger uitgezocht als bedrijfsfiets. Dit fietstype is een hybride van een racefiets en een mountainbike. De banddikte zit tussen die twee in. Je kan er daarom goed mee over asfalt rijden, maar ook grintwegen en onverharde paden opzoeken. Ideaal voor de sportieve pendelaar die soms van de gebaande paden wil gaan!

Ons sportieve gamma

 

Pas je fietsplan aan de wensen van je team aan

Heb je een bedrijf en denk je dat bedrijfsfietsen goed zouden zijn voor jouw collega’s? Ga dan eens in gesprek met ons. Veloplan geeft mobiliteitsadvies aan kmo’s in Groot-Antwerpen. Samen met jou kijken we welke financieringsformule het meest geschikt is voor jouw firma: fietslease, directe aankoop of een investeringskrediet. Aan de hand van onze gesprekken stellen we gratis een fietsplan op. Na goedkeuring door jouw kmo zullen we luisteren naar de fietswensen van elke individuele collega. Tot slot leveren we de fietsen via onze huisleverancier Fietsen De Geus én begeleiden we je bij het implementeren van een fietscultuur binnen je bedrijf.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan