blog

Een gouden tip voor de optimalisatie van jouw retentiebeleid

Optimalisatie retentiebeleid

Iedere kmo in België kampt momenteel met stijgende loonkosten. Het is bovendien voor velen niet realistisch om met loonsverhoging het personeel tevreden te houden. Herken je dit? Dan sluipt misschien ook bij jou de angst erin dat je jouw waardevolle medewerkers zal verliezen aan grootspelers met meer financiële middelen. Gelukkig is er een gouden tip voor de optimalisatie van jouw retentiebeleid.

 

Personeelsverloop is kostbaar

Personeelsverloop is kostbaar. Goede medewerkers die daarentegen langdurig verbonden blijven aan jouw organisatie zijn goud waard. Dat spreekt voor zich. Maar wist je dat je met weinig inspanning een loonpakket (vrijwel kostenneutraal!) veel aantrekkelijker maakt?

Er is namelijk momenteel in België een fiscaal gunstregime waarmee de overheid het gebruik van fietsen stimuleert. Met een bedrijfsfiets kan je iets extra aanbieden waarbij je de levenskwaliteit van jouw mensen aanzienlijk verbetert. En het hoeft niet uitgelegd te worden dat een verbeterde levenskwaliteit positief bijdraagt aan je retentiebeleid.

 

Optimalisatie retentiebeleid

Bedrijfsfietsen aanbieden is een perfecte stap in de optimalisatie van je retentiebeleid

 

Waarom wordt jouw kmo beter van bedrijfsfietsen?

Er zijn, naast het fiscaal gunstregime, meer redenen om bedrijfsfietsen aan te bieden aan je personeel:

  • Behoefte aan duurzaam en goedkoop vervoer: De inflatie en de stijgende brandstofkosten zorgen ervoor dat steeds meer mensen nood hebben aan een duurzamere, goedkopere vorm van mobiliteit. De bedrijfsfiets is hiervan de ultieme uitvoering.
  • Voor elke situatie een geschikte fiets: Het aanbod van fietsen heeft een evolutie meegemaakt. Voor elke persoon met zijn of haar specifieke situatie is er wel een ideale bedrijfsfiets voorhanden. Waar jaren geleden alleen de traditionele stadsfiets en de e-bike werden gekozen als bedrijfsfiets, kiezen nu steeds meer werknemers een elektrische bakfiets of een longtailfiets als fiets van de zaak.
  • Blijf niet achter op grotere bedrijven: Bij grootspelers kunnen werknemers al langer een eigen fiets kiezen. En dit heeft niets met financiële middelen te maken, maar met het zo aantrekkelijk mogelijk maken van de werkplek. Laat je retentiebeleid niet achterlopen op je grotere concurrenten.
  • Financieel aantrekkelijk: Door de brutoloonruil betaal je als werkgever minder belastbaar loon. Bovendien kan de werknemer aan een gigantisch voordeel van een fiets genieten.

Kort gezegd zijn het de praktische én de financiële voordelen die ervoor zorgen dat steeds meer kmo’s bedrijfsfietsen aanbieden aan hun medewerkers.

 

Leestip: Zijn eigenlijk alle fietstypes geschikt als bedrijfsfietsen?

 

Veloplan is je ontzorgende fietsmakelaar

Goesting om de voordelen van bedrijfsfietsen te ontdekken? Zie Veloplan als je persoonlijke fietsmakelaar die de volgende zaken op zich neemt:

  • Onpartijdig advies op maat: Als onafhankelijke adviseur die samenwerkt met meerdere lease- en financieringsaanbieders, bezorgen we je betrouwbare, onpartijdige informatie.
  • Complete ontzorging bij fietslease: Wij nemen contact op met de leasemaatschappijen en handelen alle administratie af.
  • Eigen leveringsdienst met grote voorraad: Wij brengen het fietsassortiment van onze huisleverancier Fietsen De Geus in kaart en geven fietsadvies op maat aan jouw medewerkers. We hebben ruim duizend fietsen op voorraad.
  • Afstemming loonsecretariaat: Ook stemmen we de implementatie van bedrijfsfietsen af met jouw loonsecretariaat.
  • Eigen contactpersoon, altijd bereikbaar: Daarnaast is jouw persoonlijke Veloplan-adviseur steeds bereikbaar voor alle vragen van zowel jou als je medewerkers.
  • Hulp bij implementatie fietscultuur: Door in twee stappen een fietscultuur te installeren bij jouw onderneming (geen opstartkost) garanderen we de optimalisatie van jouw retentiebeleid.

Wil je meer ontdekken over bedrijfsfietsen? Download het e-book of treed met ons in contact.

Maak een gratis afspraak