blog

Sven Nys inspireerde ondernemers bij Veloplan en wij blikken terug

Sven Nys netwerkdag Mortsel

Hoe moet je in turbulente economische tijden op hoog niveau blijven ondernemen? Op dinsdag 21 maart 2023 ontdekten 70 Antwerpse ondernemers hoe een topsportmentaliteit hierbij helpt. Locatie: het hoofdkantoor van Veloplan. De spreker: de enige echte Sven Nys. We blikken terug op een succesvol evenement.

 

Warming up: Business Bike Ride

9u30-11u45: De dag begon met een Business Bike Ride. Netwerken en fietsen tegelijk… wie zegt dat zakendoen saai is? De route voerde langs de finale van de Antwerpse klassieker: De Scheldeprijs. De rit werd begeleid door ex-profwielrenner Alfdan De Decker, die na zijn sportcarrière tot het team van De Geus Dert13n is toegetreden.

Business Bike Ride

De deelnemers van de Business Bike Ride bij de start

De Business Bike Ride volgde een route van 60 kilometer. Begin- en eindpunt waren uiteraard het kantoor van Veloplan in Mortsel. De deelnemers bestonden voornamelijk uit zaakvoerders van kmo’s uit Groot-Antwerpen. Tijdens de rit was er volop gelegenheid om kennis te maken met elkaar en gezamenlijke opportuniteiten te ontdekken.

Business Bike Ride

Deelnemers van de Business Bike Ride volgen de Nete

Niet alle deelnemers van de Business Bike Ride hadden een eigen wielrenfiets. Voor hen had Åska, een Belgische fabrikant van high-end speed pedelecs, drie snelle fietsen ter beschikking gesteld. Deze speed pedelecs kunnen probleemloos 45 kilometer per uur halen, waardoor ook deze fietsers net zo snel als de wielrenners konden rijden.

 

Lunch van Ritorno en Soepmie

12u30-13u30: Na inspanning volgt bevoorrading. De lunch werd op het Veloplan-terrein verzorgd door Ritorno Pasta en Soepmie, met cupcakes van Momade Cupcakes. Niet alleen de deelnemers van de Business Bike Ride waren hierbij aanwezig, want ook de deelnemers die zich voor het middagprogramma inschreven, waren welkom.

Veloplan Mortsel

Een ruime keuze uit pasta en soep tijdens de bevoorrading

 

Start middagprogramma

13u35-13u45: De start van het middagprogramma begon met een introductie van Kevin Eeckhout, de mobiliteitsadviseur van Veloplan. Hij schetste het belang van deze ondernemersdag door de uitdagingen van tegenwoordig op te noemen. Denk daarbij aan stijgende kosten en de bijbehorende behoefte naar voordelige bedrijfsmobiliteit, een competitieve arbeidsmarkt waarin je als werkgever moet zien uit te blinken, en de noodzaak van een groen bedrijfsimago en de daarbij horende uitdagingen.

Evenement Ondernemen is Topsport

De kick-off van de namiddag: wat zijn de uitdagingen van ondernemers?

 

Mobiliteit en fiscaliteit

13u45-14u15: Na de introductie van het middagprogramma werd er een demarrage geplaatst door Bofidi. Deze fiscaal experts bespraken het thema “Mobiliteit en fiscaliteit in de toekomst: fiets, auto, openbaar vervoer?”. Aleksandr Natanelov en Geraldine Simoens gaven de aanwezige ondernemers zicht op welk vervoersmiddel voor hen vanuit een fiscaal oogpunt het interessantst is.

Aleksandr Natanelov Geraldine Simoens Bofidi

Fiscaal experts Geraldine Simoens en Aleksandr Natanelov van Bofidi

 

Het belang van employer branding

14u20-14u50: Employer branding is een van de middelen die werkgevers kunnen inzetten om zichzelf aantrekkelijk te maken voor potentiële werkkrachten. Het draait om het overbrengen van jouw (hopelijk groene) werkcultuur om the war on talent te kunnen winnen waarin veel bedrijven momenteel verwikkeld zijn. Het thema werd naar voren gebracht in een tweegesprek tussen mobiliteitsexpert Kevin Eeckhout en Caroline De Mulder van Fietsen De Geus.

Caroline Van Mulder en Kevin Eeckhout

Caroline De Mulder van Fietsen De Geus en Kevin Eeckhout van Veloplan

 

Keynote Sven Nys: ‘Ondernemen is topsport’

15u00-15u30: De finish met Sven Nys werd met luid applaus onthaald. De grootste veldrijder aller tijden gaf in zijn inspirerende keynote handige tips en tricks aan de aanwezige ondernemers. Met persoonlijke anekdotes liet hij zien hoe je als ondernemer met een topsportmentaliteit kan omgaan met hedendaagse uitdagingen.

Sven Nys

Sven Nys sprak op 21 maart 2023 voor 70 Antwerpse ondernemers

Vele ondernemers krijgen namelijk anno 2022 behoorlijk wat uitdagingen te verduren. Onze huidige maatschappelijke situatie heeft de markt sterk beïnvloed. Ondernemers moeten zich heruitvinden. Een wervelwind aan uitdagingen zorgt ervoor dat ondernemers meer dan ooit onder druk staan.

Sven Nys

Sven Nys: “Leg de druk niet te hoog. 80% is een ideaal streefdoel. 110% is dodelijk.”

Sven Nys legde uit hoe topsport de weerspiegeling vormt van hoe het is om ondernemer te zijn. Pieken op gouden momenten, omgaan met tegenslag en onvoorziene situaties, verwachtingen scheppen voor jezelf én voor jouw team, enzovoort.

Kevin Eeckhout, Caroline Van Mulder, Christof Van Laer, Sven Nys

Kevin Eeckhout (Veloplan), Caroline De Mulder (Fietsen De Geus), Christof Van Laer (Bofidi) en Sven Nys

 

Bekijk de unieke after-video

In de stijl van een wielerreportage legden we vast hoe uniek het evenement “Ondernemen is topsport” was. Veel kijkplezier!

 

Mis ons volgende evenement niet

De ondernemersdag “Ondernemen is topsport” werd door Bofidi en Veloplan gratis aangeboden aan ondernemers uit Groot-Antwerpen. We danken alle aanwezigen voor de fantastische dag waarin iedereen veel geleerd heeft en er veel duurzame contacten zijn gelegd voor toekomstige samenwerkingen. Heb je dit evenement gemist, maar wil je er de volgende keer zeker bij zijn? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 

Dit event werd mede mogelijk gemaakt door:

Bofidi Logo