blog

Veloplan-zaakvoerder Thomas Vanderhoydonck door JCI verkozen tot Antwerpse Jonge Ondernemer van 2024

Thomas Vanderhoydonck van Fietsen De Geus en minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden

Op 11 april 2024 werd door ondernemersvereniging JCI de Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar bekendgemaakt. Thomas Vanderhoydonck, zaakvoerder van Veloplan en haar moederbedrijf Fietsen De Geus, kon de jury van zijn ondernemersvisie overtuigen en ging met de trofee naar huis.

 

Groot sociaal engagement

Bij het uitreiken van de award vermeldde de jury dat winnaar Vanderhoydonck pas 22 was toen hij eigenaar werd van Fietsen De Geus. Zijn drijfveer om op prille leeftijd ondernemer te worden, werd gevormd door zijn besef dat de fiets een positieve invloed heeft op Antwerpen. Hij zag met eigen ogen de inzetbaarheid voor zeer uiteenlopende doelgroepen: van pendelaars tot gezinnen en van plezierfietsers tot bedrijven.

Het sociale engagement van Fietsen De Geus gaat echter verder dan bij de gemiddelde onderneming, hetgeen de vakjury overtuigde om de prijs aan Vanderhoydonck toe te kennen. Met zijn project De Geus Plus leidt hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot fietsenmaker. Een samenwerking met GoForest, een organisatie die namens Fietsen De Geus één boom plant voor elke verkochte fiets, garandeert dat de ecologische voetafdruk van het bedrijf wordt verminderd.

 

Filip van Amotek, Julie van GoFluo, Thomas van Fietsen De Geus, minister Annelies Verlinden en Chris Brouwers van Provincie Antwerpen

Van links naar rechts: Derdeprijswinnaar Filip Smet van Amotek, publieksprijswinnaar Julie Vets van GoFluo, vakjurywinnaar Thomas Vanderhoydonck van Veloplan en minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden

 

Geduchte mededingers

De publieksprijs was voor Julie Vets van GoFluo, een populair merk van fluokleding. De derde prijs werd overhandigd aan Filip Smet van AMOTEK, een aanbieder van bedrijfssoftware. Beide ondernemers waren geduchte mededingers op het erepodium, wat de uitreiking tot het einde toe spannend hield.

Als Antwerpse Jonge Ondernemer van 2024 neemt Vanderhoydonck het in de Vlaamse finale van 30 mei 2024 op tegen de andere provinciale winnaars.

 

Thomas Vanderhoydonck

Thomas Vanderhoydonck spreekt op de awardshow zijn dank uit aan alle aanwezigen

 

Inspirerende sprekers

De uitreiking van de award voor Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar vond voor de 13de keer plaats, dit keer in de zaal Plein Publiek in Antwerpen. De moderator was journalist Ben Roelants en meerdere interessante sprekers namen het woord:

  • Arne Van Craeyevelt en Michiel Knuysen van Loop Earplugs zorgden voor een keynote speech met als insteek het laten groeien van ondernemingen, het aanboren van nieuwe markten en het luisteren naar de noden van klanten.
  • Chris Brouwers, het diensthoofd Economie van de provincie Antwerpen, kwam de vele initiatieven toelichten die de provincie rijk is om ondernemers te ondersteunen.
  • Bovendien sprak minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden over Modern Leiderschap, naar aanleiding van haar nieuwe boek. Ze sprak eveneens bemoedigende woorden richting de aanwezige ondernemers, waarin ze benadrukte dat er zonder ondernemerschap geen florerende economie kan zijn.

De awardshow is een initiatief van JCI Antwerpen, een afdeling van het wereldwijde Junior Chamber International. JCI is een organisatie met een 700-tal geëngageerde professionals in Vlaanderen tussen de 18 en 40 jaar, die als doel hebben hun omgeving en hun business te verbeteren door projecten en events op te zetten of het volgen van opleidingen.

 

Lees ook: UNIZO-directeur Carl Van Dyck: ‘Fietsen De Geus is 40 jaar en kan inspiratie zijn voor Vlaamse ondernemers’

 

JCI Award 2024 in de media