blog

Moederbedrijf van Veloplan tekent het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Sinds dit jaar is Fietsen De Geus, het moederbedrijf van Veloplan, ingestapt in het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Joni Van der Stock en Kevin Eeckhout van Fietsen De Geus en Veloplan ontvingen op 30 juni 2022, samen met andere vertegenwoordigers van Antwerpse kmo’s, officieel de Intentieverklaring. Daarin verklaren wij dat we dat we in 2022-2023 minimaal 10 acties zullen realiseren binnen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

 

VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

De Intentieverklaring van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

 

Waarom wij het Charter Duurzaam ondernemen ondertekenen

Je kan als bedrijf wel zeggen dat je duurzame stappen zet, maar doe je het wel écht? Bij Veloplan en ons moederbedrijf Fietsen De Geus voegen we graag daad bij woord. Daarom ondertekenden wij het Voka Charter Duurzaam ondernemen: om ons te inspireren én te motiveren om duurzame acties te ondernemen. Voka legt hun Charter als volgt uit:

‘Met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) maak je via een actieplan op maat werk van een bedrijfsvoering die winstgevend is voor zowel je onderneming als voor mens en milieu.’

 

Uitreiking Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Joni van der Stock (uiterst links) van Veloplan op de uitreikingsavond van Voka

 

Hoe wij ons engagement bewijzen

Voka engageert ons op de volgende vlakken:

  • Duurzaam ondernemen proactief integreren in het bedrijfsbeleid
  • Doelstellingen en concrete acties formuleren in lijn met de door de VN geformuleerde SDG’s
  • Rapporteren over de geboekte resultaten aan een evaluatiecommissie
  • Extern communiceren over onze uitgevoerde acties

Door te werken met de SDG’s als leidraad wil Veloplan nog meer vooruitgang boeken op economisch, sociologisch en ecologisch vlak. Ze zijn het kompas voor ons toekomstgerichte en duurzame bedrijfsbeleid.

 

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Kevin Eeckhout (voorgrond links) en Joni van der Stock (achtergrond) tijdens het Voka-evenement

 

Onze concrete duurzame acties

Veloplan en Fietsen De Geus hebben al meerdere concrete acties in gang gezet om minimaal 10 van de duurzame doelen te behalen:

  • De Geus Plus: De Geus Plus biedt stages (officieel Opleiding in Bedrijf) aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lees meer over De Geus Plus »
  • Donaties aan Go Forest: Wij zijn Rainmaker-donateur bij Go Forest, wat betekent dat wij geld doneren waarmee zij jaarlijks honderden bomen planten. Lees meer over onze donatie aan Go Forest »
  • Donaties aan therapeuten: Wij doneren aan verscheidene organisaties die zich inzetten voor mentale gezondheid, waaronder huis voor jongerentherapie. Lees meer over deze donaties »

Wij zullen zowel Voka als onze bloglezers op de hoogte houden van alle toekomstige duurzame projecten.