blog

Veloplan begint samenwerking met Go Forest om 1200 bomen te planten

Go Forest

Als voorvechter van ecologisch woon-werkverkeer kijkt Veloplan, samen met moederbedrijf Fietsen De Geus, altijd graag naar kansen om goede dingen te doen voor deze planeet. Om die reden zijn wij vanaf dit jaar Rainmaker-donateur bij Go Forest, die 1200 bomen voor ons planten.

 

Bedrijfsfietsen aanbieden en bomen planten: 2 wegen naar een betere wereld

Waarom wij geld investeren in het planten van bomen? Als aanbieder van milieuvriendelijk vervoer, namelijk bedrijfsfietsen, proberen we onze verantwoording te nemen voor onze rol in deze wereld. We kijken daarom constant naar manieren om goede dingen te doen. Daarom bieden we bijvoorbeeld stages aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en doneren we aan TEJO, een organisatie die therapie aanbiedt aan jongeren.

Maar deze zaken compenseren niet de uitstoot die wij creëren met onze bedrijfsprocessen. Want we moeten eerlijk zijn: hoewel een bedrijfsfiets geen uitstoot verzaakt tijdens het gebruik, heeft het produceren en transporteren van een fiets wél negatieve effecten. En die willen we zo klein mogelijk maken. Daarom planten we bomen. Bomen zijn dé luchtfilters bij uitstek en dus ideaal voor het compenseren van onze CO2-uitstoot.

 

Go Forest Antwerpen

 

Aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wat wij waarderen aan Go Forest, is hun transparantie: we hoeven niet slechts op hun woord te vertrouwen dat ze 1200 bomen hebben geplant; ze maken het inzichtelijk en aantoonbaar. Go Forest genereert digitale certificaten op basis van tijdstempels op de blockchain (die we kunnen inkijken via SustainabilityChecker.app). Zo kunnen ze bewijzen dat een certificaat legitiem is en op dat specifieke moment werd aangemaakt.

Is deze vorm van aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen iets wat ook past bij de doelen van jouw bedrijf? Bekijk dan zeker eens de donatieformules van Go Forest.