blog

30 dagen minder wagen: waarom wij dit initiatief van harte steunen

Specialized Vado elektrische fiets leasing België

Het overheidsinitiatief ‘30 dagen minder wagen‘ zal in juni de Vlamingen uitdagen om minder of geen auto te rijden. Om dit makkelijker te maken zal een maand lang via hun website en nieuwsbrief inspirerende tips en een overtuigende voordelen delen van een autoloos of auto-arm leven. Fantastisch, vinden wij als aanbieder en consulent van bedrijfsfietsen. Want weet je hoeveel auto’s er op de baan zijn? Laten we eens kijken naar de cijfers.

 

6 miljoen auto’s in België

Het Belgische statistiekbureau Statbel laat weten dat er op 1 augustus 2021 in België bijna zes miljoen personenwagens waren ingeschreven. Er was de laatste tien jaar jaarlijks een toename in het aantal wagens van bijna 1%.

Gemiddeld staat een auto 95% van de tijd stil. Klinkt dat als een verspilling van kapitaal en straatruimte? Wij vinden van wel. En gelukkig steeds meer Vlamingen ook. Cathy Macharis, professor mobiliteit aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), zegt: ‘Nu bezitten veel mensen een auto, terwijl er heel wat voordelen verbonden zijn aan de fiets, het openbaar vervoer en deelmobiliteit.’

Daarom proef je in juni via ‘Dertig dagen minder wagen’ van duurzame mobiliteit. Dertig dagen lang verstuurt de website tips en tricks, de fijnste routes, de beste apps en de handigste hacks naar je mailbox.

Meld je aan

 

Elektrische bedrijfsfietsen België

De elektrische fietsen van Dutch ID zijn zeer geschikt als autovervanger

 

Ontdek de alternatieven van autorijden

Of je nu nieuwe fiets- en wandelroutes richting de bakker of het werk wil ontdekken, meer wil besparen op vervoerskosten of het verschil wil maken voor het milieu: elke reden is goed om je eigen wagen minder te gebruiken. De campagne ‘Dertig dagen minder wagen’ is hopelijk voor menig automobilist een springplank om te ontdekken hoe een auto-arm leven is.

Zou je graag zien dat jouw medewerkers vaker de fiets nemen naar het werk, maar weet je niet goed hoe je hen kan overtuigen? Een fietsplan op maat is het antwoord.

Wat is een fietsplan op maat?

 

Elektrische bedrijfsfiets lease

De fiets als hét vervoer voor medewerkers: een fietsplan zorgt ervoor

 

De voordelen van een fietsplan voor jouw bedrijf

Los van het feit dat fietsende collega’s bijdragen aan minder files, zijn er ook directe voordelen voor je bedrijf:

  • Fietsende werknemers zijn mentaal en fysiek gezonder. Bovendien zijn ze productiever.
  • Kosten voor fietsen, fietsstallingen en douches zijn 100% fiscaal aftrekbaar.
  • Bedrijfsfietsen kosten minder in aanschaf, gebruik en onderhoud dan auto’s.

Het is daarom helemaal logisch dat steeds meer kmo’s in Antwerpen kiezen voor bedrijfsfietsen. Onze hoop? Dat ’30 dagen minder wagen’ ook voor jouw kmo de nodige aansporing is om op de fiets te stappen!

Lees alles over bedrijfsfietsen