Werknemers

Indien jij of je werkgever ervoor gekozen hebt om via Safebike een omniumverzekering af te sluiten, kan je hun pechdienst bellen. Je kan hen alle dagen, dag en nacht bereiken op deze nummers: 02/773 61 33 of 0800/20755. Vermeld hierbij ook jouw naam en certificaatnummer.

De onderhoudspakketten voor bedrijfsfietsen van Veloplan zijn zeer variabel en flexibel. De Veloplan-adviseur maakt samen met de werkgever een afspraak omtrent dit onderhoud. Elk aspect wordt vastgesteld: zijn er specifieke wensen, hoeveel keer per jaar dient een onderhoud te gebeuren, wat is het gebruik van de fiets, enzovoort. Op basis daarvan een onderhoudspakket bepaald.

Dit is zeker een optie en wordt besproken tussen Veloplan en de kmo tijdens de opstart van het Veloplan. De Veloplan-adviseur en werkgever bekijken wat de mogelijkheden zijn voor onderhoud op locatie, in dit geval op het bedrijf.

Dat kan. Indien er bijvoorbeeld voor een fietsleasing wordt gekozen, zit dit sowieso mee in de maandelijkse leaseprijs. Indien de aankoop van de fietsen via een andere formule dan leasing wordt geregeld, kan er altijd gekozen worden voor een diefstal- of omniumverzekering. Uiteraard raden wij dit altijd aan. De verzekeringsmaatschappij waarmee wij samenwerken, Safebike, biedt degelijke fietsverzekeringen aan met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De maandelijkse verzekeringspremie betalen is een kleintje ten opzichte van een fiets verloren te zien gaan door diefstal of grote kosten na een schadegeval.

Vertel je werkgever over de 5 grote voordelen van bedrijfsfietsen:

 1. Fiscaal voordeel. De kosten van de bedrijfsfietsen zijn 100% aftrekbaar. Dat geldt ook voor aanverwante artikelen als fietsenstallingen, kleedruimtes en alle andere dingen die je werkgever aanschaft in het belang van de fietsende collega’s.
 2. Lager ziekteverzuim. Fietsende werknemers zijn minder vaak ziek. Fietsen verlaagt bovendien stress en vermindert de kans op fysieke kwaaltjes.
 3. Fietsen zijn goedkoper dan auto’s. Bedrijfswagens kosten veel geld. Bedrijfsfietsen niet. Dat moet iedere werkgever toch als muziek in de oren klinken?
 4. Snel en praktisch in het verkeer. In de spits vormt een fiets vaak een snel en praktisch vervoer in en rond de stad. Files spelen geen rol in het leven van iemand die fietst.
 5. Een voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zet je als bedrijf in op maatschappelijk verantwoord ondernemen? Niets is meer MVO dan fietsende werknemers!

Dankzij deze voordelen kan jouw werknemer zich positioneren als een betere werkgever. Dat zorgt ervoor dat huidige collega’s langer blijven en dat nieuwe collega’s sneller worden aangeworven.

Is je werkgever bezorgd dat bedrijfsfietsen een te grote investering vormen? Ook dan is er geen probleem. Bedrijfsfietsen kunnen niet alleen aangekocht worden, maar ook geleased of met financiering worden aangeschaft.

Via deze pagina kan je je werkgever een boekje sturen met alle ins en outs over bedrijfsfietsen.

Een cafetariaplan is een manier waarop je werkgever een gepersonaliseerd loonpakket aan kan bieden. Een deel van jouw loon wordt geflexibiliseerd. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan over een deel van je brutoloon of je eindejaarspremie. Met dit deel van het loon kies je als medewerker bepaalde voordelen die jouw baas dan vastlegt. Denk hierbij aan extra vakantiedagen, pensioensparen of een bedrijfsfiets. Op die manier stel je als medewerker een pakket op naar jouw voorkeuren.

Het gehele fietsassortiment van Veloplan is te bewonderen en te testen in de fietsenwinkels van onze huisleverancier Fietsen De Geus.

Fietsen De Geus heeft meerdere fietsenwinkels in Groot-Antwerpen:

 • Fietsen De Geus Antwerpen: Marnixplaats 4 – 2000 Antwerpen
 • Fietsen De Geus Berchem: Grote Steenweg 95 – 2600 Berchem
 • Fietsen De Geus Edegem: Trooststraat 34-36 – 2650 Edegem
 • Fietsen De Geus Schoten: vanaf zomer 2023
 • De Geus Dert13n Antwerpen (alleen sportfietsen): Geuzenstraat 13 – 2000 Antwerpen
 • De Geus Dert13n Schoten: vanaf zomer 2023

Bekijk de openingsuren

Logo boompje duurzaamheid
Als klant van Veloplan maak je de planeet groener. Voor elke verkochte of geleasete fiets planten wij, samen met Go Forest, een boom. Ontdek meer >